Povežite se s nama

Crna kronika

Dvije žene s Krka zaradile kaznene prijave zbog prijevare i krivotvorenja isprave

Objavljeno

na
Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenje isprave rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Krk.

Riječ je o osobama starosti 29 i 55 godina koje policija sumnjiči da su u cilju pribavljanja nepripadajuće imovinske koristi, kao suvlasnice trgovačkog društva sa sjedištem na području Omišlja, tijekom siječnja 2020. godine sklopile lažni sporazum kojim su tvrtku oštetile za više od 106 tisuća eura.

Naime, sporazumom su navodno osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica, čime se 29-godišnjakinji dopušta uknjižba založnog prava na iste, iako su znale da ne postoji stvarni dug prema trgovačkom društvu. Neistinito su prikazale da je 29-godišnjakinja pozajmila novac trgovačkom društvu u iznosu koji zapravo čini imovinu trgovačkog društva, a ne njezinu vlastitu imovinu, te izvršile prividni prijenos imovine trgovačkog društva na 29-godišnjakinju.

Uz to su sačinile i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu hrvatskog državljanina s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.

Po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela prijevare te krivotvorenje isprave, osumnjičenice su kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram