Povežite se s namaTradicionalni Edukacijski koncerti pod vodstvom maestra Igora Vlajnića, njih ukupno četiri ove godine i to pod nazivom „Pop-klasika“, na programu su riječkog HNK Ivana pl. Zajca od utorka do četvrtka odnosno od 26. do 28. travnja 2016, a u utorak, 26. travnja bit će upriličene dvije izvedbe: u 11.00 i 19.30 sati. Koncert u četvrtak, 28. travnja počinje u 12.00 sati.

Mlada će publika, s jedne strane čuti neke od najpopularnijih melodija “klasične” glazbe i naučiti što ih čini toliko popularnima, a s druge strane upoznat će načine na koje su se ljudi zabavljali uz glazbu u različitim povijesno – glazbenim razdobljima.

Uz skladatelje poput Mozarta, Bacha, Verdija, Straussa i drugih, te uz razne izvođače, soliste pjevače, soliste instrumentaliste i orkestar, na koncertu će nastupiti i poneki gost iznenađenja. Koncerti će, kao i uvijek, biti popraćeni multimedijalnim pristupom kao i prikladnim, uvijek poučnim i zanimljivim, komentarima maestra Vlajnića koji će se potruditi naše najmlađe posjetitelje oduševiti i približiti im prekrasni svijet “klasične” glazbe. Naravno, i svi oni stariji imat će priliku svoja znanja potvrditi ili ih dodatno produbiti.

U programu će sudjelovati i članovi Baleta HNK Ivana pl. Zajca te izvesti dio s kraja 1. čina popularnog baleta „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog.