Povežite se s nama

Vijesti

Ekipe Policijske uprave PGŽ i Crvenog križa PGŽ podijelili prvo mjesto u natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći

Objavljeno

naEkipa Policijske uprave primorsko-goranske osvojila je prvo mjesto na natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći, koje je održano u subotu, 18. svibnja u Brod Moravicama.

Prvo mjesto, podijelili su s ekipom Interventne postrojbe Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, koja je ostvarila isti broj bodova.

Pripadnicima ekipe policije pripala je i glavna nagrada – torba prve pomoći,  a svim timovima dodijeljene su silikonske maske koje se koriste pri davanju umjetnog disanja.

Natjecanje je održano u organizaciji Primorsko-goranske županije u suradnji s Općinom Brod Moravice, Društvom Crvenog križa PGŽ i Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, a predstavnici organizatora istaknuli su značaj sustava Civilne zaštite i važnost istoga u svakodnevnom životu građana te potrebu stjecanja znanja i vještina potrebnih za kvalitetno pružanje pomoći unesrećenima.

Cilj natjecanja bio je podizanje razine znanja i vještina pružanja prve pomoći kod pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

U vježbama, koje su se odvijale na više radnih lokacija simulirane su različite vrste nesreća s realistično prikazanim ozljedama i s više unesrećenih osoba. Situacije se temeljene na osnovnom treningu djelatnika žurnih službi koji je prethodno sa svim timovima proveo Zavod za hitnu medicinu PGŽ i čiji su djelatnici bili suci na ovom natjecanju.

Policijska uprava primorsko-goranska kontinuirano radi na podizanju znanja i vještima svojih djelatnika, tako da je u području pružanja laičke prve pomoći  ostvarena izvrsna suradnja s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, čiji su djelatnici od 2022. godine proveli edukacije koje je prošao veliki broj policijskih službenika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže