Povežite se s nama

Vijesti

Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka obilježila stogodišnjicu školovanja djevojaka

Objavljeno

naZamjenica župana Marina Medarić sudjelovala je na svečanom obilježavanju 100 godina školovanja u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka. Tom prigodom organizirana je panel-diskusija na kojoj su o značaju i snazi žena raspravljale bivše učenice Škole: Edita Stilin, Mirela Ahmetović, Ingrid Divković, Kristina Kolar, Tea Perinčić, Helga Pavlić Skender, Irena Grdinić i Marija Mažar.

Premda je naglasila da se u svojoj sredini ne osjeća neravnopravno, zamjenica Medarić istaknula je da: “postoje krajevi i mjesta i u našoj zemlji, ali i svugdje, gdje žene nisu ravnopravne u mnogim područjima i zato moramo pričati o tome”. Osvrnuvši se na vlastiti primjer otočkog okruženja u kojem “žene ipak drže sva četiri kantuna kuće” Medarić je zaključila kako je važno ustrajati na vlastitim odlukama i opredjeljenjima kao što je učinila i ona svojedobno prihvativši funkciju zamjenice župana.

U okviru rasprave sudionice su naglasile važnost mogućnosti izbora, učenja na vlastitim neuspjesima, financijske neovisnosti i kvalitetnog obrazovanja te osobnog stava i vjere u svoj rad.

Panel-diskusija završni je dio cjelogodišnjeg projekta kojim su profesori i učenici Ekonomske škole obilježili stotinu godina od kada je rješenjem kraljevske vlade od 3. rujna 1919. godine dopušteno da redovni učenici tadašnje Više trgovačke škole budu i djevojke.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram