Povežite se s nama

Vijesti

Ekonomski fakultet u Zagrebu podržava popularni online tečaj Elements of AI

Objavljeno

na


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozvao je studente, profesore i druge djelatnike da upišu sve popularniji online tečaj o umjetnoj inteligenciji – Elements of AI. Tečaj namijenjen upoznavanju s osnovama umjetne inteligencije i njezine primjene u svakodnevnom životu do sada je u Hrvatskoj upisalo više od 21 tisuću polaznika. Ovim se pozivom Ekonomski fakultet priključio brojnim uspješnim kompanijama i organizacijama koje su prethodno podržale projekt.

Nastavno na ovu suradnju, studenti Ekonomskog fakulteta imat će prilike čuti više o važnosti umjetne inteligencije izravno od predsjednika Udruge CroAI Mislava Malenice, koja je i zaslužna za uvođenje ovog projekta u Hrvatsku. U suradnji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Udruge CroAI u planu je predavanje Mislava Malenice naziva „AI za neinženjere“ na kojem će upoznati studente s područjima primjene napredne AI tehnologije. Također, Fakultet je usvojio preporuku Sveučilišta u Zagrebu te omogućio svim svojim studentima da polaganjem tečaja ostvare dodatna  2 ECTS boda.

„Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu držimo korak s najnovijim nadolazećim tehnologijama čiji je značaj već danas vidljiv u nizu industrija. Pozdravljamo inicijativu Sveučilišta u Helsinkiju, te Udruge CroAI i Sveučilišta u Zagrebu i pozivamo sve naše studente da upišu Elements of AI. Brojne uspješne kompanije i organizacije snažno su podržale ovaj projekt i siguran sam da će znati prepoznati ambiciozne studente koji će upisati i završiti AI tečaj“, istaknuo je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Online tečaj Elements of AI su tijekom 2019. godine razvili Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, dok je nositelj projekta u Hrvatskoj Udruga CroAI. Podrška popularizacije osnova umjetne inteligencije stigla je i od partnera projekta – Sveučilišta u Zagrebu, kao i od Vlade Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Finske te članova akademske i poslovne zajednice.

U sklopu projekta pokrenut je i poseban program AI Challenge u koji se uključilo preko 70 kompanija. Cilj programa je potaknuti kompanije, institucije i udruge da motiviraju svoje zaposlenike na upisivanje tečaja Elements of AI. Edukacija je namijenjena svima, a među onima koji ga polažu nalaze se brojni uspješni poslovni ljudi, umirovljenici, političari, školarci, studenti i brojni drugi.

„Umjetna inteligencija svoju primjenu nalazi u velikom broju industrija i djelatnosti, zbog čega je važno i korisno da svi studenti upišu i polože Elements of AI. U današnje vrijeme je od iznimne važnosti kontinuirano usvajati nove vještine, a brojni poslodavci ističu kako im ovakve dodatne edukacije ukazuju na ambicioznost kandidata pri zapošljavanju. Zato pozivamo još jednom sve da upišu Elements of AI i upoznaju se s osnovama tehnologije koja je već danas svuda oko nas“, dodaje Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI.

Elements of AI prilagođen je na hrvatski jezik te je za sve polaznike u potpunosti besplatan. Edukacija se sastoji od šest poglavlja te sadrži 25 vježbi, a za njezino završavanje u prosjeku je potrebno 25 sati. Svi polaznici po završetku edukacije dobivaju AI certifikat, a za savladavanje tečaja nije potrebno  predznanje u području programiranja. Više detalja i prijava na tečaj Elements of AI nalaze se na službenoj web stranici – www.elementsofai.com/hr.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže