Povežite se s namaU velikoj dvorani novootvorenog ‘Gervaisa’ u nedjelju 07. svibnja održava se premijerna koncertna promocija novog autorskog albuma Elvisa Stanića ‘AIR’/’ZRAK’ koji će, uz proširenu postavu svoga matičnog benda, nastupiti također premijerno uz Opatijski komorni orkestar (OKO) pod ravnanjem maestra Damira Smerdela. Opatijskim glazbenicima na pozornici će se pridružiti i brojni gosti: Marko Tolja, Željka Veverec, Nataša Tonković, Nataša Uljan i Igor Geržina na saksofonu.

Album predstavlja autorov iskorak u orkestralnu glazbu, a snimljen je u Norveškoj i Hrvatskoj uz sudjelovanje Osloanskog simfonijskog orkestra. Posvećen je jazzu, tradicionalnoj i orkestralnoj glazbi, a naziv albuma „AIR/ZRAK“ asocijacija je na dah koji pokreće zvuk harmonike – Stanićev organski instrument. Ipak, on se ne odvaja ni od gitare kojoj posvećuje posebno mjesto oslikavajući atmosferu novostvorenih skladbi.

Cijena ulaznice je 50,00 kuna, a za studente i umirovljenike (samo na blagajni Festivala Opatija uz predočenje dokumenta o statusu) 30,00 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr.