Povežite se s namaSezona grijanja je završila prošlog mjeseca, a tijekom idućih godinu dana na snazi je nešto niža cijena grijanja zahvaljujući odluci Vlade Republike Hrvatske o spuštanju cijene plina za narednih godinu dana. No, uzevši u obzir da je u Rijeci gradska tvrtka Energo podignula cijene centralnog grijanja u prosincu prošle godine za čak 35 posto, to će njihovim korisnicima vrlo malo značiti.

Zbog toga su već održana dva prosvjeda, a novi je najavljen za sljedeći tjedan ispred gradske vijećnice u isto vrijeme kad će upravo i vijećnici održavati svoju sjednicu.

Izgleda da Grad Rijeka i Energo to ipak žele izbjeći, pa su pozvali članove inicijative Protiv skupog Energa na hitan sastanak.

“U ponedjeljak u 15 sati imamo sastanak s Energom u vezi problematike grijanja. Tema nam nije poznata s obzirom da su oni nas pozvali na hitni sastanak. Nadamo se pozitivnom iznaneđenju. Nakon sastanka ćemo se obratiti stanarima Rijeke i objaviti svoje priopćenje”, rekao je kratko čelnik građanske inicijative Josip Kukuljan.

Na prvom i do sad jedinom njihovom zajedničkom sastanku nije postignut dogovor, jer su stavovi dviju strana iznimno udaljeni. Podsjetimo, prosvjednici traže snižavanje cijene grijanja za više od 50 posto.