Povežite se s nama

Vijesti

Energo uzima kredit od 7,35 milijuna kuna za “Višenamjensku postaju Krnjevo”

Objavljeno

naNa 46. kolegiju gradonačelnika potvrđena je suglasnost Grada Rijeke za zaduženje tvrtke Energo d.o.o. u iznosu od 7,35 milijuna kuna.

Dugoročni kredit u navedenom iznosu bit će namijenjen za provedbu investicijskog projekta „Višenamjenske postaje Krnjevo“ koji bi trebao omogućiti dodatne kapacitete za korištenje stlačenog prirodnog plina kao goriva u prometu.

Objekt postaje planiran je na vlastitom zemljištu Energa kako bi se optimalno iskoristili kapaciteti na raspolaganju, a direktor tvrtke Sanjin Kirigin naveo je ponuđene uvjete kredita kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. koji će se otplaćivati tijekom deset godina uz ukupan iznos kamata od 1,75 milijuna kuna, što bi se trebalo otplatiti iz prihoda stečenih poslovanjem ove postaje.

„Tijela Energa d.o.o. zaključila su da se djelatnost tvrtke mora proširiti i na ostale djelatnosti u energetici, osim osnovnih koji su distribucija plina i toplinske energije, a izgradnja višenamjenske postaje omogućit će održavanje tekuće likvidnosti tvrtke“, rekao je Kirigin, nadodavši kako je Energo snosi i potrebna hipotekarna jamstva. Gradonačelnik Vojko Obersnel naveo je da će postojeća toplana na Krnjevu dijelom zadržati funkciju, te kako bi rečena višenamjenska crpka trebala pružati raspon usluga kao i ostale komercijalne crpke. „Pozdravljam inicijativu širenja Energovih djelatnosti u smjeru osiguranja većeg protoka novca, budući da će višak prihoda pomoći pri rješavanju problema u osnovnim djelatnostima“, rekao je Obersnel, zaključivši kako je Odjel gradske uprave za financije potvrdio kako ova odluka neće ni na koji način utjecati na gradski proračun.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram