Povežite se s nama

Fiuman Plus

Engleski The Times predložio svojim čitateljima Rijeku za vikend-izlet

Objavljeno

naEngleski dnevni list The Times, čiji počeci sežu još u davnu 1785. godinu, spada među najčitanije i najuglednije medije na “Otoku”, pa je samim time činjenica da su upravo Rijeku predložili svojim čitateljima za vikend-izlet.

Zanimljivo kako svoj članak otvaraju upravo spominjanjem broda “Galeb”, pa je očito kako je taj brod koji je nekoć koristio Josip Broz Tito zaista svojevrsni mamac za turiste. Ne propuštaju ni spomenuti kako je Tito upravo tim istim brodom stigao na Temzu kako bi se 1953. godine sastao tijekom državničkog posjeta s Winstonom Churchillom.

The Times ističe kako je obnova “Galeba” svojevrsna središnja figura transformacije Rijeke iz “prljavog lučkog grada” u grad umjetnosti i kulture.

Ne propuštaju, naravno, ni spomenuti u tom kontekstu kako je Rijeka uz Galway iduće godine Europska prijestolnica kulture. Ističu kako se zasad još uvijek ne zna previše o programu koji će se odvijati tijekom 2020. godine, ali i to da ih raduje što će Rijeka i London od svibnja ponovno biti povezani direktnom avio linijom.

Kao naslovna fotografija članka poslužio je kadar Delte uz Mrtvi kanal i s Trsatskom gradinom u pozadini.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram