Povežite se s namaTwin Town Courier – putovanje skuterom po Europi  koncept je bratimljenja gradova, vožnjom diljem Europe na klasičnom Lambretta skuteru, od jednog grada do njegovog pobratimljenog grada, i tako dalje. Glavnog protagonistu Martina Rounda put je jučer doveo i u naš grad.

Englez Martin Round krenuo iz svog rodnog grada Nuaneatona u Engleskoj i preko pobratimljenih gradova, tijekom svibnja i lipnja planira doći skroz do Ukrajine i natrag. Ideja je da se istraži koncept bratimljenja gradova i povežu uključeni gradovi.
Jučer je iz Ljubljane došao do Rijeke. Posjetio je Gradsku upravu gdje ga je primila Nataša Zrilić, viša savjetnica gradonačelnika za razvoj i gospodarstvo. Razgovaralo se o aktivnim gradovima-prijateljima Rijeke, iskustvima Rijeke s gradovima-prijateljima, razlike u pristupu između npr. talijanskih, njemačkih i kineskih gradova, iskustva u razmjeni delegacija građana raznih generacija, razmjene poslovnih generacija, interes kineskih gradova za ulaganja u lučku i prometnu infrastrukturu, interes talijanskih gradova za poduzetničku suradnju, humanitarna pomoć Neussa Rijeci tijekom Domovinskog rata, Strategija razvoja Grada Rijeke 2014.-2020. 

Martin kao neka vrsta kurira prenosi dvije fotografije koje svaki grad daje svom pobratimljenom gradu. Jedna fotografija mora prikazati značajnu modernu ikonu grada, a druga fotografija treba pokazati veliki događaj ili katastrofu u povijesti grada u posljednjih 100 godina. Ideja fotografija je pružiti pozitivnu poruku da svaki grad pati u nekom vremenu, ali kad se ljudi udruže, ne postoji ništa što čovjek ne može prevladati. 

Nakon što skupi slike, Martin će napisati knjigu o svojim iskustvima.
Grad Rijeka