Povežite se s nama

Mozaik

EPK poziva na petu radionicu “Učimo jačati zajednicu”

Objavljeno

naU četvrtak 28. ožujka 2019. U 17 sati, uRiHubu (Ivana Grohovca 1a, Rijeka)će se održati peta, pretposljednja radionica u programu “Učimo jačati zajednicu” koja će se baviti umrežavanjem i partnerstvom.

Jedan od ključnih očekivanih ishoda projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture je osnaživanje građana da postanu angažirani i aktivni članovi zajednice, koji međusobno rade na stvaranju bolje budućnosti za grad. Na ovoj će se radionici razmjenjivati iskustva o partnerstvu i suradnji s drugim organizacijama, agencijama i strukturama lokalne uprave. Građani se pozivaju da preuzmu inicijativu i poduzimaju kolektivne akcije, poput onih koje stimuliraju Zeleni val i Cilvilne inicijative unutar sudioničkih programa u RiHubu. Osim njihovog udruženog razvijanja učinkovitih mreže, potiče ih se i da rade u partnerstvu s institucijama i službama Grada Rijeke. Zato na ovoj radionici okupljamo društvene skupine i odjele lokalne vlasti da bi istražili kolektivne načine izgradnje ili jačanja suradnje.

Radionica je namijenjena svima koji neposredno sudjeluju u razvoju zajednice ili se tek angažiraju u tom polju. Posebno se potiče sudjelovanje prijavitelja projekata unutar sudioničkih programa Europske prijestolnice kulture – Civilne inicijative i Zeleni val, te članovi Vijeća građana, članovi timova programskog pravca Europske prijestolnice kulture 27 Susjedstava – Bolje Vas Našli, prijavitelji projekata unutar Riječkog programa lokalnog partnerstva, razne zelene grupe kao što su Grupe solidarne razmjene, Tranzicijske inicijative, nevladine organizacije, angažirani umjetnici, te svi zainteresirani aktivisti. 

Voditelji radionice je Sherif Rushdy, magistar sistemske znanosti i međunarodnog razvoja, s 40 godina iskustva u unaprjeđivanju rada angažiranih grupa i organizacija.

Radni jezik radionice je engleski jezik, ali po potrebi je osiguran prijevod. 

Radionica je ograničena na 50 sudionika, a prijave su obavezne na e-mail rihub.info@rijeka2020.eu.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram