Povežite se s nama

Knjiga „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“, autorice Ermine Duraj, voditeljice Kabineta župana PGŽ, promovirana je ovog tjedna u zagrebačkoj Medijateci. Posvećena je dosad neistraženom području odnosa s javnošću.

Potkrijepljena primjerima iz prakse i bogatim iskustvom autorice, otkriva stanje ovog djela odnosa s javnošću te ukazuje na važnost komunikacije u svakodnevnom radu.  Knjigu je izdala izdavačka kuća Glosa, u ediciji HUOJ-a.

“Ovo je važan trenutak za mene. Večeras su ovdje sa mnom moje tri obitelji;  suprug i sinovi koji su mi najveća podrška u svemu što radim u životu. Druga obitelj su mi moji PR-ovci s kojima se družim zadnjih deset godina te treća kolege novinari”, rekla je Duraj istaknuvši da joj je motiv za pisanje knjige bila želja za pomoć kolegama da se lakše snađu u segmentu odnosa s javnošću u jedinicama lokalne (regionalne) samouprave kao i ukazati na važnost dobre komunikacije između PR-ovaca i novinara.

“Knjiga je vrijedan doprinos struci, no isto tako i županijama odnosno samoupravama u Hrvatskoj” izjavio je župan Zlatko Komadina istaknuvši kako je i sam kroz suradnju s Duraj shvatio važnost komuniciranja s javnošću.

Predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić rekla je kako je posao PR u lokalnoj samoupravi vjerojatno i zahtjevnije raditi nego drugdje zbog nepristupačnosti informacija. Stoga je ova knjiga vrijedan doprinos struci.

Profesor Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu zaključio je kako je autorica u knjizi vješto spojila teoriju i praksu, pokazala razumijevanje ove problematike na razini Hrvatske, a istodobno prati svjetske trendove. “Knjiga je inventura zatečenog stanja i poticaj svima onima koji nisu dovoljno razvili odnose s javnošću da porade na tome. Svojim  radom u Primorsko-goranskoj županiji i knjigom, Duraj dokazuje da se može” rekao je Skoko.

Nakon promocije u Zagrebu, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici struke, Hrvatske zajednice županija, zamjenici župana i pročelnici UO Primorsko-goranske županije, knjiga će krajem listopada biti promovirana i u Rijeci.