Povežite se s nama

Vijesti

Erste Banka donira 336.189 eura riječkom sportu i kulturi

Objavljeno

na


Riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik uprave Erste&steiermärkische bank d.d. Christoph Schoefboeck potpisali su sporazum o sponzorskim i donacijskim suradnjama između Grada Rijeke i Erste banke kojim se daje podrška riječkim sportskim i kulturnim manifestacijama te sportskim klubovima.

Potpisom ovog sporazuma nastavlja se dugogodišnja suradnja Grada Rijeke i Erste banke. Sporazum kojim će se sufinancirati programi, manifestacije i rad određenih sportskih klubova tijekom 2023. godine vrijedan je 336.189,00 eura i njime je definirana financijska potpora Riječkom karnevalu, sportskim manifestacijama Homo si teć – RijekaRun i Fiumanki, tradicionalnom Međunarodnom festivalu malih scena i festivalu Women’s Weekend koji se ove godine po prvi puta održao u Rijeci. Također, dio iznosa namijenjen je i financiranju rada i programa Baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, Vaterpolo kluba Primorje Erste Bank i Muškog rukometnog kluba Zamet.

Kako je prilikom potpisivanja Sporazuma istaknuo gradonačelnik Filipović, Erste banka je dugogodišnji i ključni partner Grada Rijeke i do sada su zajedničkom suradnjom realizirani brojni, za Rijeku i Riječane važni projekti koji promoviraju grad, ne samo unutar granica Hrvatske već i šire.

„Zahvaljujem ovom prilikom Erste banci i gospodinu Schoefboecku što su i ove godine prepoznali i pružili podršku iznimno značajnim i tradicionalnim manifestacijama za naš grad kao i na tome što nastavljaju podupirati i navedene sportske klubove. Svojom dugogodišnjom potporom, Erste banka pravi je primjer društveno odgovornog poslovanja. Sve navedene manifestacije obuhvaćene ovim sporazumom, na veliku radost svih nas ove se godine ponovo vraćaju u svom punom sjaju, vraćaju se svojim inicijalnim terminima prije pandemije korona virusa i vjerujem da će, kao i do sada biti izuzetno posjećene“, rekao je gradonačelnik i dodao kako vjeruje da će se uspješna suradnja s Erste bankom u ovom obliku nastaviti i u godinama koje slijede.

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck istaknuo je kako se sjedište banke nalazi u Rijeci, te kako je to jedan od razloga osjećaja moralne odgovornosti, da koliko god to mogućnosti dopuštaju i što je više moguće, vrate zajednici i time budu društvenog odgovorna tvrtka. „Upravo iz razloga što je sjedište tvrtke u Rijeci gdje već dugi niz godina ostvarujemo jako dobre rezultate poslovanja, u lokalne manifestacije ulažemo i najveća sredstva, u usporedbi s drugim gradovima u Hrvatskoj. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom s Gradom Rijeka i zajedno svake godine dogovaramo koje točno programe i manifestacije sufinancirati, nastojeći pritom držati dobar balans između kulturnih manifestacija i sportskih programa. Iako programi koje sufinanciramo nisu svake godine u potpunosti isti, smatramo da valja održati kontinuitet i stoga je većina manifestacija ipak već tradicionalan dio ovog sporazuma. Vjerujem da time podižemo kvalitetu života u zajednici i nastavit ćemo to raditi i u budućnosti“, rekao je Schoefboeck.

Predstavnici manifestacija i klubova obuhvaćenih ovim sporazumom prisustvovali su potpisivanju i zahvalili na financijskoj potpori. Zahvalu su uputili direktor Turističke agencije grada Rijeke Petar Škarpa; poslovna ravnateljica Baleta HNK Ivana pl. Zajca Martina Radelja; predsjednik Organizacijskog odbora Fiumanke Davor Perović; predsjednik Vaterpolo kluba „Primorje Erste Bank“ Samir Barać; član organizacijskog tima manifestacije „Homo si teć“ Zoran Medved; predsjednik Rukometnog kluba Zamet Milan Ivaniš i koordinatorica Festivala malih scena Višnja Višnjić Karković.

Potpisivanju sporazuma nazočili su još i zamjenik direktora direkcije Sektora gospodarstva Erste&steiermärkische bank d.d. Anton Lucijanović; zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan; predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj; pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković; pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar; predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije HKD Teatar Međunarodni festival malih scena Edita Karađole Šegvić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže