Povežite se s nama

Mozaik

ESN Rijeka volonteri i Erasmus studenti snimili video na znakovnom jeziku

Objavljeno

naInicijativom ESN-a Rijeka volonteri i Erasmus studenti snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju. Video je nastao kao jedan od brojnih projekata Erasmus Studentske Mreže, a ujedno i kao dio Dana društvene uključenosti. Tijekom dvatjedna inicijative, pokazuje se ljepota volontiranja te potiče ljude (naročito mlade) na uključivanje u razne aktivnosti, udruge i organizacije koje teže boljem sutra. Ovi su nas mladi ljudi podsjetili da smo, unatoč različitostima među nama, i dalje svi jednaki te zaslužujemo istu količinu poštovanja. Svojim su videomiskazali poštovanje, ali nas također podsjetili na poteškoće s kojima se svakodnevno susreću gluhonijeme osobe u današnje vrijeme.

Tijekom ta dva tjedna Erasmus Studentska Mreža organizira događaje s ciljem podizanja svijesti tepoticanja na volonterski rad. Inspirirana time koordinatorica Social Erasmusa ESN-a Rijeka, RomaĐurić, snimila je video na znakovnom jeziku sa svim sudionicima 14. Nacionalne Platforme ESN-a Croatia. Radi se o pjesmi „This Is Me“ iz mjuzikla „The Greatest Showman“.

Autorica videa rekla je da zadatak nije bio lagan, posebice jer većina sudionika videa nije otprije poznavala znakovni jezik. Ideju je dobila od sličnog projekta ESN-a Zadar otprije dvije godine, kad su snimili video sa znakovnim jezikom na tekst pjesme „Sam Feldt – Show Me Love“. Unatoč svemu, smatra da se trud itekako isplatio kad je vidjela što je iz njega proizašlo.

Erasmus Student Network, najveća studentska volonterska organizacija s više od 15 000 članova kojikroz 528 lokalnih sekcija raspoređenih u 40 država pomažu više od 180 000 studenata. Vodeći seprincipom students helping students, radi na promicanju programa studentske mobilnosti imeđukulturalne razmjene. Riječki ogranak, ESN Rijeka, osnovan je 2012. godine kada je broj Erasmusa ivolontera bio prilično malen, dok danas u Rijeku dolazi oko 300 Erasmusa na godinu, a sekcija broji više od 20 članova.

U Republici Hrvatskoj postoji 7 sekcija, a to su ESN Zagreb, ESN Split, ESN Osijek, ESN Rijeka, ESNZadar, ESN Požega i ESN Dubrovnik. Svake se godine održavaju dvije Nacionalne Platforme ESN-a Croatia, jedna po semestru, odnosno jedna izborna i jedna redovna, na kojima predstavnici svake sekcijeraspravljaju o važnim pitanjima ESN mreže. Ove je godine ESN Rijeka bila domaćin 14. Nacionalne Platforme koja se održala u Uvali Scott od 3. do 5. svibnja 2019.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram