Povežite se s nama

Mozaik

Europska prijestolnica kulture u Rijeku dovodi berlinsku DJ-icu Dr. Rubinstein

Objavljeno

na


Europska prijestolnica kulture i riječki klub Crkva, 24. kolovoza 2019.g. u 23,59 sati pozivaju na Hartera Revisited party, elektronički glazbeni povratak u prostor legendarne Hartere. Očekuje nas ukupno devet DJ nastupa na dva floora, uz headlinericu DJ-icu Dr. Rubinstein.

Plesni setovi headlinerice, DJ-ice Dr. Rubinstein, rođene ruskinje s berlinskom adresom, mogu se opisati kao hipnotički acid, moćni techno i zvuk koji podsjeća na legendarne partije devedesetih. Samoproglašena ‘prava rejverica’, ples je oduvijek doživljavala kao svojevrsnu meditaciju: “Kad je glazba prava, svoj um možete osloboditi da ni o čem ne razmišljate, već samo plešete”, naglašava. Taj, kako sama kaže ‘najbolji osjećaj na svijetu i tu apsolutnu sreću’, Dr. Rubinstein stalno traži i to ne samo za sebe, nego i za one koji dolaze na njezine nastupe. Posebna po svojoj veseloj osobnosti i avanturističkom duhu te neizrecivoj ljubavi prema glazbi, Dr. Rubinstein nastupa po cijeloj Europi i širom svijeta, iako je njena stalna adresa – ona berlinska. 

Podsjećamo, na Hartera Revisited u Rijeku po prvi puta dolazi i cijenjena talijanska DJ-ica Elena Colombi poznata po svom anarhističkom ukusu u odabiru glazbe, a publici će pokazati kako vješto miješa industrijske ritmove i pulsirajući techno s diskom. U Harteru iz Banja Luke s probranom selekcijom mračnih, senzualnih i energetičnih traka dolazi i jedna od organizatorica najvećeg bosanskog festivala elektroničke glazbe Fresh Wave Festivala, Joma Maja, a domaću podršku headlinericama pružit će Bronski. U Harteri će publiku rasplesati još i  Igorritza, Life4Funk i Boo Dale. Nastupit će i mlada riječka DJ-ica Kasja koja je nedavno krenula ozbiljnije puštati glazbu i pravo je osvježenje na sceni, a popis zanimljivih DJ-eva eklektične techno i house glazbene selekcije zaokružuje beogradski DJ i producent Marko Vuković.

Treći “chill” floor Hartera revisited partyja preuzet će 24. kolovoza 2019.g. Kino Katarina sa svojom selekcijom art filmova. Kino Katarina, koje zauzima chill floor, pokrenuto je kao gerilsko pop-up kino 2016. godine na otoku Sv. Katarina u pulskom zaljevu, a nakon predaje otoka u koncesiju za izgradnju turističkog kompleksa, Kino održava program ljetnih filmskih večeri na otvorenom na obalama Pulskog zaljeva. Specifičnost projekcija Kina Katarina leži u kratkim uvodnim predavanjima te otvorenim diskusijama nakon filma u kojima se potiče rasprava i razmišljanje o temama koje se u prvom redu tiču položaja žena u društvu. Kino je do sad obrađivalo teme koje su se ticale radničkih prava, reproduktivnih prava, ženskog tijela kao poprišta ideoloških sukoba, ali i propasti tekstilne i brodograđevne industrije, problema kućanskog rada, rodne nejednakosti u širem smislu itd.

Ulaznice za Hartera Revisited party mogu se u pretprodaji, do 23. kolovoza 2019.g., kupiti po cijeni od 60 kuna u sustavu Eventim, a na sam dan događanja bit će dostupne na ulazu po cijeni od 80 kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram