Povežite se s nama

Centar tehničke kulture Rijeka i ove se godine uključuje u obilježavanje Europskog tjedna programiranja koji se diljem Europe obilježava od 7. do 22. listopada, radionicama za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Svi zainteresirani mladi programeri pozvani su uključiti se u radionice koje će biti održane od 9. do 15. listopada u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat) gdje mogu naučiti programirati u HTML-u, CSS-u, Scratch-u i upravljati mini-računalima micro:bit-ovima.

Po završetku radionica, u nedjelju 15. listopada, polaznici će sudjelovati u Hackathonu, završnom događaju na kojem će u timovima razvijati IT rješenja na zadane teme i predstaviti ih žiriju koji će potom proglasiti najbolje projekte i timove.

Upisi u radionice otvoreni su do 8. listopada putem obrasca na internetskoj stranici CTK Rijeka. Više informacija o upisima i terminima radionica dostupno je u Facebook događaju.

Aktivnosti obilježavanja Europskog tjedna programiranja podupire inicijativa Meet and Code iza koje stoje SAP, TechSoup Balkans i TechSoup, kao i Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.