Povežite se s nama


Vlada Republike Hrvatske na čelu s Tihomirom Oreškovićem u popriličnim je problemima, već za približno dva tjedna mogli bi ostati bez svog prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, a u tom je slučaju i upitan opstanak kompletne Vlade.

Uskoro ćemo doznati može li HDZ sa svojim koalicijskim partnerima zadržati parlamentarnu većinu ili će doći do preslagivanja, a mogući su i novi izbori. Neizvjesno političko ljeto je pred nama, a mnoge zanima kakvi bi bili rezultati eventualnih prijevremenih parlamentarnih izbora.

RTL Danas ove nedjelje otkrio je rezultate velike ankete kako bi glasali stanovnici osme izborne jedinice koja obuhvaća Istru i Kvarner.

SDP bi ponovno osvojio najviše glasova, oko 34 posto, a na drugom mjestu nalazi se IDS s približno 16 posto. HDZ je i ovog puta na trećem mjestu s gotovo 13 posto.

Kad bi se to pretvorilo u saborske mandate, SDP prolazi znatno bolje nego na proteklim izborima. Prema ovoj anketi osvojili bi sedam mandata, umjesto sadašnjih pet. IDS ostaje na tri, a HDZ na dva mandata. Po jedan mandat pripao bi Živom zidu i Mostu.