Povežite se s namaNakon odličnih turističkih rezultata ostvarenih u 2016. godini, Turističke zajednice Rijeke i Opatije su u sklopu priprema za nadolazeće godine, sa željom da budu još bolje, osmislile i izdale zajedničku turističku karticu – Rijeka & Opatija Tourist Card. Karticu su danas u Opatiji predstavili voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke Dominik Damiš, menadžer za kongresni i ostale oblike turizma Turističke zajednice grada Opatije Goran Pavlović i direktorica tvrtke Hand Press d.o.o. Sandra Ivanišević.

Kartica posjetiteljima omogućuje niz pogodnosti u oba grada, a cilj koji stoji iza njenog izdavanja je povećanje izvanpansionske potrošnje, posjećenosti kulturno-povijesnih ustanova i atrakcija te dodatno promoviranje i bolje povezivanje destinacija kao i konkurentnost ponuda Rijeke i Opatije.

Rijeka & Opatija Tourist Card dolazi u tri varijante – kao kartica u trajanju od 24, 48 i 72 sata, a posjetiteljima u odabranom vremenskom periodu omogućuje besplatnu vožnju javnim prijevozom i tuRIstičkim autobusom, besplatan ulaz u riječke i opatijske muzeje, povoljnije cijene posjeta gradskim atrakcijama te popuste u mnogim ugostiteljskim objektima, dućanima, suvenirnicama, uslužnim i servisnim djelatnostima. Zajedno s karticom, korisnici dobivaju i besplatnu mapu Rijeke i Opatije s označenim mjestima na kojima se ona može koristiti. Rijeka & Opatija Tourist Card aktivira se kod prvog korištenja i, ovisno o odabiru, vrijedi 24, 48 ili 72 sata u riječkim i opatijskim muzejima te ostalim partnerima gdje se s karticom ostvaruje slobodan ulaz.

Turistička kartica može se nabaviti u Turističkim informativnim centrima Rijeke i Opatije, u hotelima – partnerima, putničkim agencijama…, a potpuni popis mjesta može se pronaći na službenoj stranici Rijeka & Opatija Tourist Carda, na adresi www.touristcard.hr. Cijena kartice za 24 sata je 50 kn, za 48 sati 80 kn, a za karticu za 72 sata potrebno je izdvojiti 100 kn.

Projekt je ovo koji samim izdavanjem kartice nije završen, već popis ugovornih mjesta gdje se kartica može koristiti s vremenom sve više raste i time posjetiteljima Rijeke i Opatije omogućuje ugodniji i jednostavniji boravak u ove dvije destinacije. Rijeka & Opatija Tourist Card također je dio aktivnosti koje, uz pružanje dodatnih pogodnosti posjetiteljima tijekom ljetne sezone, za cilj imaju i produženje pred i post turističke sezone. Kartica je realizirana u suradnji s tvrtkom HandPress d.o.o.