Povežite se s nama

Mozaik

Festival čokolade napravio gužvu u Opatiji kao da je “špica sezone”

Objavljeno

na
Opatija i njezine terase tijekom proteklog vikenda bile su prepune ljudi, gotovo kao da je špica ljetne turističke sezone, a ne sredina studenog kad su turistički gradovi u Hrvatskoj poprilično prazni. Daleko najzaslužniji za to je Festival čokolade čije se 16. po redu izdanje od petka do nedjelje održavalo u Centru Gervais. To je privuklo na tisuće posjetitelja, ne samo iz Rijeke i okolice, već je to mnogima bio za dolazak u Opatiju iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva.

Tridesetak izlagača, „craft“ proizvođača čokolade iz Hrvatske, Slovenije i Srbije predstavilo je svoje jedinstvene slatke delicije u Centru Gervais, a ponudu su obogatili i OPG-ovi koji su čokoladu povezali s nizom različitih proizvoda. Poseban interes izazvala je atraktivna čokoladna haljina koju je od pet kilograma čokolade izradila akademska kiparica Georgette Yvette Ponte.

Zadovoljstvo održanim festivalom nije skrivala direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić. Ove godine promijenili su termin festivala, a odluka se pokazala punim pogotkom.

“Ove godine odlučili smo festival održati u studenom, a ne tijekom početka Adventa kao što je to bio slučaj proteklih godina. Takvu odluku smo donijeli kako bi stvorili motiv za dolazak u Opatiju i u 11. mjesecu kad polako završava kongresna sezona i možemo reći kako smo donijeli pravu odluku. Imali smo odličnu promociju Opatije u Hrvatskoj i inozemstvu, a tome svjedoče i brojni posjetitelji kojima je glavni motiv za dolazak tog vikenda bio upravo Festival čokolade. Izlagači su se već sad predbilježili za 17. Festival čokolade, a naročito su bili zadovoljni što su imali čak i 50 posto bolju prodaju u usporedbi s 2019. godinom”, istaknula je Petričić u kratkom razgovoru za Fiuman.

Vremena za odmor opatijskih turističkih djelatnika nakon Festivala čokolade nema, jer već 25.11. započinje Advent u Opatiji o kojem ćemo više doznati idućih dana.

Photo by Petar Kurschner

Photo by Petar Kurschner

Photo by Petar Kurschner

Photo by Petar Kurschner

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram