Povežite se s namaRiječki vikend, među brojnim ostalim događanjima, svakako je obilježio Picnic, festival craft piva i roštilja koji je svoje prvo izdanje doživio u parku Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka – Guvernerove palače, a u organziaciji tvrtke “Beercoin” iz Rijeke te produkciji riječkog “Boom Bar-a”.

Već je prvi dan festivala pokazao koliko su Riječani željni događanja na otvorenom, kao i ponešto drugačijih eventa, a odaziv posjetitelja je iznenadio i same pivare. Podsjetimo, predstavilo se 12 pivovara koje su nudile svoja craft piva, od kojih su neka i premijerno predstavljena u Rijeci, a gastro ponudu ponudili su Bar Bar, Nino’s i McCain. Veliki redovi ispred svih štandova i dupke ispunjen prostor parka pokazali su da je Rijeka odmah “zagrlila” svoj novi event te dokazali da je craft pivo itekako uzlazni trend, a time i manifestacije koje ga promoviraju. Da pozitivna atmosfera bude i glazbeno ispunjena pobrinuli su se DJ Alen Tibljaš i Two Stupid Dogs, a zalihe ića i pića topile su se iz minute u minutu. Kasni noćni sati označili su kraj prvog dana festivala, a pivari i gastro majstori dobili su, umjesto odmora, zadatak da obnove zalihe kako bi spremni dočekali drugi dan festivala.

Organizator je za drugi dan pripremio i pojačanu gastro ponudu te se potrudio da doista ne bude gladnih ni žednih, a subotnja je večer obilježena velikom posjetom i odličnom zabavom. Kao i prvog dana festivala, Picnic je okupio brojnu publiku različitih generacija i svatko je uživao na svoj način, djeca u igri uz sladoled, odrasli uz bogatu ponudu festivala, a svi zajedno u zabavnom programu kojeg su svojim nastupima obilježili Coffee Shop Acoustic te glazbene zvijezde festivala – grupa Vatra. Inspiriran publikom, prostorom i prigodom, Ivan Dečak je vodio svoj band i publiku kroz presjek bogate karijere te se nastup Vatre izvrsno uklopio u Picnic kao “točka na i” cijelog eventa.

Specifičnost Picnic-a je svakako bila nevjerojatna pozitivna energija koja se sjajno uklopila u predivan prostor parka i koja je spojila generacije potvrdivši da je, citiramo jednu posjetiteljicu, “Rijeka doista poseban grad, u kojem roditelji i djeca idu zajedno na utakmice, zajedno posjećuju koncerte, sviraju “zračne gitare” i pjevaju zajedno…”. A danas je takvih sredina doista malo.

Prvo izdanje Picnic-a tako je obilježilo topli riječki vikend i ako mu oprostimo za neke “sitne početničke greškice” zasigurno možemo reći da se već sada veselimo novom izdanju ove manifestacije. Jer, kako se iščitalo ovog vikenda – Rijeka i Picnic se vole javno.