Povežite se s nama

Mozaik

Festival Đardin donosi finale cvjetnog travnja uz spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja

Objavljeno

na


Opatija u vrtnom izdanju ponovno će okupiti ljubitelje vrtlarenja, kao i one koji će to tek postati. Festival Đardin autentični je opatijski festival koji će se održati od 26. do 28. travnja u Parku Angiolina. Posjetitelje očekuje prodaja sezonskog i drugog cvijeća, kaktusa i sobnog bilja, radionice namijenjene djeci i odraslima te predstava za djecu.

Prekrasno cvijeće, unutarnje bilje i kaktusi moći će se kupiti u rasadniku Parka Angiolina tijekom čitavog vikenda – u petak 26. travnja od 12 do 19 sati te u subotu 27. i nedjelju 28. travnja u razdoblju od 8 do 19 sati.

Udruga Žmergo održat će Ekološku radionicu namijenjenu najmlađima koja će se u rasadniku Parka Angiolina održati u subotu i nedjelju od 9 do 10:15 sati, a čiji je cilj otkriti čari vrtlarenja, ali i naučiti mališane kako se „starta“ sa presadnicama cvijeća i povrća.

U terminima od 10:30 do 12 sati te od 14 do 15:30 sati, subota i nedjelja u rasadniku Parka Angiolina rezervirane su za dvije radionice u izvedbi stručnog dvojca pod imenom Dnevna doza biljaka. Oni koje privlači egzotično bilje, moći će sudjelovati u radionici Kokedame, a ljubitelji biljnih terarija imat će priliku izraditi vlastiti na radionici Vrtovi u Boci.

Glazbeni paviljon će u subotu i nedjelju od 13 do 14 sati one najmlađe očarati interaktivnom predstavom „Pričom te zovem“ u izvedbi Margarete Peršić, a uz Urbane šumare, od 15 do 18 sati, „mali avanturisti“ moći će se okušati u zip line-u i osnovama alpinizma kod centralne livade Ville Angioline.

– Prekrasni parkovi najljepša su atrakcija našeg grada, a u njima već 180 godina uživaju Opatijci i njihovi gosti. Upravo se zato Đardin, kao festival posvećen cvijeću, bilju i vrtlarenju, savršeno uklopio. Rezultat je to kvalitetne suradnje Parkova Opatija, Turističke zajednice grada Opatija i Grada Opatija, koja već godinama rezultira realizacijom atraktivnih manifestacija, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić i pozvala sve generacije da se pridruže kreativnim radionicama.

Organizatori Đardina pozivaju sve generacije da se pridruže festivalu kojeg će obilježiti spoj sadnje, cvijeća, zabave, smijeha, ali i učenja! Sve radionice su besplatne, a s obzirom na ograničeni broj polaznika, prijave se vrše na broj telefona 051 271 710.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže