Povežite se s namaPredivno vrijeme, tisuće ljudi i miris kave – najbolji su opis proteklog opatijskog vikenda u Opatiji kojeg je obilježio ovogodišnji Festival kave. Opatijski hotelijeri i ugostitelji u velikom su se broju uključili u manifestaciju i brojnim posjetiteljima ponudili kavu na stotine načina. Tako se mogla isprobati kava iz Guatemale, Brazila, Papue, Hondurasa, Kolumbije, Jamajke, Etiopije i Puerto Rica, a predstavili su se i domaći brandovi. Uz uživanje u izvrsnim napicima od kave ponuđene su i brojne slastice na bazi kave.

U Festival kave uključili su se kavana Continental, kavana Wagner, Milenij Choco svijet, hotel Mozart, hotel Kvarner, slastičarna Kaokakao, restoran Bianco&Nero, caffe bar Flash, caffe bar Tik Tak, caffe bar Eugenian, caffe bar Barić, Chocobar Kraš, Wine bar Stephanie, restoran Vongola, restoran Cantinetta sv. Jakov, Antica osteria da Ugo, Royal Spa i restoran Bevanda.

U koktelima s okusom kave uživalo se na osunčanim opatijskim terasama, a gurmani su mogli uživati u posebnim menijima, među kojima se mogla kušati učkarska skuta na bazi od kave ili svinjski file u umaku od kave, ali i u sljubljivanju pet najcjenjenijih sorti kave s jednostavnim jelima na bazi namirnica koje odgovaraju ovim posebnim vrstama kava.

Omiljeni napitak svoje je mjesto pronašao i u wellness dijelu Festivala te su zainteresirani tako mogli uživati u pilingu tijela kavom, a poseban dio manifestacije bio je Slatina Coffee Street – opatijska šetnica na kojoj su se predstavili proizvođači čokolade sa posebnom ponudom slastica na bazi kave, slikari, proizvođači dekorativnih svijeća na bazi kave, dok je posebno atraktivan bio i Kavarel – slikanje kavom. Program su pratili i nastupi vrhunskih glazbenika.

Posebna atrakcija bila je velika šalica kave, visoka skoro 2 metra, uz koju su nastale brojne fotografije za uspomenu. Priliku za uživanje u opatijskom Festivalu kave nisu propustila brojna lica iz javnog života, među kojima je bila i Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, poznati nogometaši Ivan Klasnić i Jurica Vranješ te brojni drugi.

Ovogodišnji Festival kave odlična je najava uskršnjeg vikenda koji je pred nama, a Opatija je još jednom pokazala svoj šarm kao jedna od najpoželjnijih destinacija za odmor i uživanje u kavi, suncu, moru, šetnji i ostaloj bogatoj ponudi koju nudi svojim posjetiteljima.