Povežite se s nama

Mozaik

Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2023 oduševio brojne posjetitelje

Objavljeno

na
Proteklog vikenda održan je Festival mitova i legendi Istre i Kvarnera – Malik fest 2023. Mnogobrojni programi održani su u Trsatskoj Gradini i u parku ispred gdje su podignuti viteški tabori. Ove godine Gradinu je naselilo čak 11 viteških udruga iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Program je uključivao brojne predstave, prikaze borbi, interaktivnu pričaonicu, nastupe dvorskih luda, srednjovjekovnu glazbu, učili smo bojati tkanine prirodnim bojama, jahati, a vrhunac je dosegnuo za vrijeme spektakularne bitke djece protiv vitezova! Veličanstvenu pobjedu proslavili smo uz vatreni show i viteški okršaj koji je gledatelje ostavio bez daha!

Za djecu su oba dana bile organizirane razne igre i radionice poput bacanja kamena s ramena, gađanja kopljima, skakanja u vreći, mačevanja, streličarenja, kaligrafije i pričanja priča. A oni malo stariji naučili su kako se proizvodila piva u srednjem vijeku, kušali su razne craft pive, naučili su obojati tkaninu biljkama i zaplesali su srednjovjekovne plesove!

“Ovim putem zahvaljujemo se PGŽ-u, Gradu Rijeci, TZ grada Rijeka, Projektu “Putevima Frankopana” te TZ Kvarnera! Već sada za iduću godinu najavljujemo još zanimljiviji i veći Malik fest 2024. I iduće Vas godine očekujemo u svijetu iz mašte i srednjem vijeku”, poručuju organizatori

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram