Povežite se s nama

U Festivalu Opatija danas je potpisan ugovor o sponzoriranju između Festivala i Zagrebačke banke (ZABA)  kojim se nastavlja dugogodišnja suradnja ovih institucija. Ugovor su potpisali ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktorica korporativnog bankarstva zagrebačke banke, Regionalnog centra Kvarner – Korporativni centar Rijeka Tamara Sergo, a na konferenciji za medije nazočni su bili i gradonačelnik Ivo Dujmić i njegova zamjenica Vera Šantić.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie G. Dešković podsjetio je da ZABA u realizaciji programa Festivala vjerno prati ovu opatijsku instituciju te izrazio svoje zadovoljstvo što se suradnja nastavlja i ove godine. Podsjetio je da u ljetnoj sezoni Festival priprema bogati program, u kojem će se jedanput tjedno odvijati po jedno veliko događanje koje bi, prema očekivanjima, trebalo privući tisuće posjetitelja te onda i više manjih kulturnih zbivanja, zatim koncerata velikih zvijezda… Ove godine Ljetna pozornica obilježava svoju 60. godišnjicu, pa će tim povodom biti na programu opera Aida – upravo zato što je to bila nastupajuća opera izvedena na ovoj pozornici; kako bi se publika prisjetila kino predstava na velikome platnu, prikazan će biti film koji je zabilježio najbrojnije gledateljstvo – a riječ je o filmu  „Titanic“.

Direktorica regionalne ZABA-e Tamara Sergo izrazila je svoje zadovoljstvo zbog nastavka dugogodišnje suradnje sa Festivalom Opatija, uz opasku da je i ove godine osmišljen bogat program te da se otvorenjem Gervaisa omogućilo i programsko proširenje. Zagrebačka je banka okrenuta podupiranju programa iz sektora kulture, jer takvi opravdavaju društvenu odgovornost Banke, a i Zagrebačka je banka prepoznata kao kompanija koja pridaje značaj kulturi.

Gradonačelnik Ivo Dujmić istakao je na početku obraćanja posebno dobre odnose Grada Opatije sa Zagrebačkom bankom, koja osim što surađuje s Festivalom Opatija kroz sponzoriranje njihova programa, podupire i organizaciju niza drugih, velikih manifestacija kao dio programa što ga priprema TZ grada Opatije.