Povežite se s nama

Mozaik

Festival Port of Dance ove godine pleše na četiri riječke lokacije

Objavljeno

na
Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije.

Niz plesnih predstava otvara rumunjska koreografkinja i filmašica Simona Deaconescu sa svojim Choreomaniacs 12. svibnja u HKD-u. U petak 13. svibnja gostuje turski duoEvrim Akyay & Su Güzey s predstavom kitty kitty u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon toga Zagrebački plesni ansambl i Borna Babić s predstavom Okvir u HKD-u. U subotu 14. svibnja Festival seli u Exportdrvo gdje će se moći pogledati Spektakl Studija za suvremeni ples i Irme Omerzo, a kasnije te večeri nastupa belgijski plesač i koreograf Cassiel Gaube sa svojim Soirée d’études na pozornici HKD-a. Posljednje dvije predstave Port of Dance festivala u Rijeku dolaze 15. svibnja u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u PPMHP moći će se pogledati autori iz regije –  Nestani ovdje Petre Hrašćanec i Saše Božića te predstava radnog naziva Izvedbeni projekt 2 Mateja Kejžara.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača – na rasporedu su IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy, Simona Deaconescu: Virtual (living) room, Linda Hayford: AI/She/Me  i Enya Belak: Blue INK.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn po predstavi mogu se kupiti sat vremena prije početka svakog događanja na blagajni gdje se ono odvija, ili u pretprodaji online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji).

Ulaz na predstave Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 15.5. u PMHP-u je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Ulaz na VR predstave je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

 

Port of Dance organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Perform Europe – Europska unija, Ministarstva kulture i medija RH, Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Rezidencije Kamov.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže