Povežite se s nama

Sport

Festival prošlog vikenda donio hodanje Platkom i plivanje Kupom

Objavljeno

na


 “Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda, točnije u nedjelju, ponudio dva atraktivna programa i sa zadovoljstvom može reći da je “treća ipak bila sreća” te su plivači napokon zaplivali Kupom.

No, krenimo redom. Ljubitelji nordijskog hodanja su se okupili na Platku i kroz program “Roditelji i djeca u prirodi – nordijsko hodanje” pa su obitelji, predvođene vodičima iz KŠR Gorovo, prohodale stazu dužine 7 km i uživale u ljepotama Platka, kao i u ugodnoj temperaturi zraka.

Nakon završetka hodanja, putevi su vodili prema Brodu na Kupi gdje je, u svom trećem pokušaju (prvi je odgodila pandemija koronavirusa, a drugi niska temepratura vode i visoki vodostaj) održan 16. Međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, tradicionalno natjecanje u plivanju koje okuplja brojne generacije i izuzetno je popularno, što je potvrdio broj sudionika kao i broj okupljenih gledatelja. Natjecanje je svečano otvorila pročelnica Upravnog odjela za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko – goranske županije gđa. Suzana Badurina, a nakon toga su prohladnom Kupom zaplivali plivači koji su se natjecali u četiri kategorije:

  1. plivačko natjecanje uzvodno 25m slobodnim stilom (po dobnim skupinama u ženskoj i muškoj konkurenciji)
  2. plivanje roditelj i dijete
  3. plivanje spretnosti na 25 m, sa bakljama
  4. plivački maraton u dužini od 500 m uzvodno – nizvodno.

Pedesetak je plivača, s obzirom na uvjete, odmah “steklo status pobjednika” jer su iskazali volju, hrabrost i sposobnost, a brojna publika je svih pozdravila velikim pljeskom. Zadovoljstvo organizatora iz Udruge “Kupa” bilo je s razlogom veliko, a svoje zadovoljstvo nisu skrivali ni svi akteri ovog događanja, jer samo uživanje u ljepotama prirode već je samo po sebi doista bilo za pamćenje.

Festival se nastavlja narednog vikenda i to odličnim programima u subotu 22. te nedjelju 23.  kolovoza, jer nas očekuju dvije poznate manifestacije “Sportsko lice Platka” te “Vertikalno lice Platka”, obje u suorganizaciji sa DŠR Kvarner.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram