Povežite se s nama

Sport

Festival sportske rekreacije na Platku privukao više od tri tisuće ljudi

Objavljeno

na
Festival sportske rekreacije PGŽ je i ove godine obilježio Međunarodni olimpijski dan bogatim rekreacijskim programima za sve generacije na prepunim sportskim i rekreacijskim terenima Platka. Više od tri tisuće rekreativaca iz svih dijelova Hrvatske već od ranih jutarnjih sati pristizali su na omiljeno izletište na 1.111 metara nadmorske visine s danas savršenim vremenskim uvjetima za rekreacijske aktivnosti.

Povodom obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana manifestacija “Festival sportske rekreacije PGŽ – Međunarodni olimpijski dan” je ponudila brojne aktivnosti koje pripremio SSR “Sport za sve” PGŽ, a u suradnji sa KŠR Gorovo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, MM Treningom, Udrugom Zdrav život postaje navika, Hrvatskim Crvenim križom – Društvom Crvenog križa PGŽ, Primorsko – goranskom županijom, Zajednicom sportova PGŽ i Goranskim sportskim centrom te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Mladena Pokrajčića, predsjednice Društva crvenog križa PGŽ Karin Kuljanić i pročelnice Upravnog odjela socijalne politike i mladih PGŽ Dragice Marač, ovogodišnji program je otvoren.

Program je započeo, baš kako to i doliči, s onim najmlađima i „kraljicom sportova“ – atletikom, odnosno, maštovitim i zabavnim programima AK Kvarner u kojima su sudjelovala djeca i njihovi roditelji. Uz puno sportskog rivalstva, ali i fair – play-a čitave obitelji su se zabavile na poligonu s igrama, treningom u prirodi za djecu predškolske dobi, treningom u prirodi za školarce te cross-om za djecu i roditelje.

Ljubitelji planinarenja uz stručno vodstvo PD Kamenjak Rijeka uputili su se na srednje tešku stazu s 2 i pol sata hoda Info pult – Sleme – Treska – Platak, dok su se roditelji djeca uz pratnju predstavnika Saveza školskih sportskih društava PGŽ i KŠR Gorovo s lakoćom „osvojili“ srednje tešku i 7 km dugu stazu Platak – Radeševo – Platak s cca 2 sata hoda.

KŠR Gorovo u suradnji s NZZJZ pripremio je program nordijskog hodanja i pješačenja za osobe treće životne dobi i osobe s invaliditetom. Četiri kilometra duga i srednje teška staza Platak – Radeševo – Veliki Dom – jezero – Platak očarala je predstavnike svih generacija, te čak i ponekog kućnog ljubimca.

Posebno atraktivnom programu omiljenog i jednog od najpoznatijih trenera na ovim područjima prof.mag.cin. Maria Mlinarića pridružili su se brojni poklonici MM treninga. Zbog velikog interesa program pun energije, pozitive i dobrog raspoloženja i neizbježnih selfija s omiljenim trenerom je podijeljen u dva dijela – i to za djecu i odrasle.

Uz sve spomenuto, održane su i druge brojne aktivnosti, Goranski sportski centar organizirao je „Dane otvorenih vrata na Platku“ uz najam rekvizita po promotivnim cijenama, pa se čekao red za zabavne sadržaje poput tubinga, panoramskih vožnji žičarom, trampolina, bicikla i autića na pedale, disc golfa ili pak najam sportskih terena uz posebne popuste. Ranč Angeli bio je pravi „hit“ s programom obiteljskog jahanja za roditelje i djecu te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom.

Posjetitelji su se okušali i u streličarstvu u organizaciji SK Ajkule Rijeka, čiji su članovi davali poduke ovog zanimljivog sporta i otkrivali skrivene talente mnogobrojnih zainteresiranih za ovu vještinu.

U obilježavanje Međunarodnog olimpijskog dana uključio se i Hrvatski Crveni križ PGŽ s organizacijom susreta velikog broja dobrovoljnih darivatelja krvi i natjecanjima u briškuli, trepeti i beli, boćanju i streličarstvu te potezanju konopa za žene i muškarce.

Cjelokupni program obuhvatio je i prezentaciju laičke prve pomoći uz primjenu defibrilatora Društva Crvenog križa PGŽ te edukaciju o zdravom načinu života Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, koji je zainteresiranima mjerio i krvni tlak i šećer u krvi. Udruga Centar za okolišno i javno zdravlje provelo je zanimljive radionice na temu dobrobiti sporta za zdravlje.

Za odličnu atmosferu pobrinuli su se voditelj Dražen Turina – Šajeta te odličnom glazbom za sve uzraste nadahnuta DJ Kristina Blondes.

Prva nedjelja Festivala sportske rekreacije nadmašila je sva očekivanja, kako programima tako i brojem posjetitelja i najavila još jednu uspješnu sezonu Festivala i još jedno ljeto za pamćenje na Platku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže