Povežite se s nama

Sport

Festival sportske rekreacije Platak 2020 i ovog vikenda provukao mnoge posjetitelje

Objavljeno

na
“Festival sportske rekreacije Platak 2020” se, nakon odgode događanja u Brodu na Kupi, uspješno vratio na Platak. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji  Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Nažalost, situacija sa koronavirusom nije dozvolila održavanje subotnjeg programa u Brodu na Kupi, ali je zato nedjelja bila aktivna i atraktivna. Na Platku je organizator pripremio “Sportsko – rekreativni program u prirodi” i to za sve generacije, pa su brojni zainteresirani zaigrali stolni tenis (program se organizirao u suradnji sa STK Opatija 08) te badminton, crossminton i mini tenis (program se organizirao u suradnji sa KŠR Gorovo), a na svoje su došli i ljubitelji malog nogometa. Na svježem zraku i buri koja je osvežavala uživali su brojni posjetitelji i sudionici, a program i sam festival podržali su i čelnici Hrvatskog crossminton saveza koji su uveličali nedjelju na Platku. Uz njih tu su bile i svjetske prvakinje u crossmintonu Nika Miškulin i Gala Zukić pa možemo reći da je program na Platku bio “svjetski”.

Nastavak festivala očekuje se već narednog vikenda pa će tako u subotu 18. srpnja na svoje doći planinari jer se, u suradnji sa PD Kamenjak, organizira pohod srednje teškom stazom Platak – Sleme – Platak, u trajanju od cca 2 sata. Prijave će biti na info punktu prije samog starta. Nedjelja 19. srpnja je dan kada će Platkom zavladati biciklisti jer se, u suradnji sa BK Grobnik, organizira Biciklijada i to na dvije rute: obiteljskoj (lagana ruta dužine 10 km) i sportsko – rekreativnoj (srednje teška ruta dužine 25 km). Prijave će također biti na licu mjesta.

Što se tiče narednog vikenda, kao i sve one prethodne, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Osim aktivnosti na Platku, podsjetimo i na tjedne aktivnosti u Opatiji. Za one koje vole uživati u morskom zraku, a biti aktivni, KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu 2020., okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije:

1. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare Volosko – Opatija ( lagana staza, 3 km, cca. 1 h)
2. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Ičići – Opatija ( lagana staza, 6,5 km, cca. 2h)
3. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Slatina – izvor Vrutki – Šetalište C.Sylve ( Šumski put) – Kosićevo – Dvorana M.Cvetković – Opatija ( srednje teška staza, 8 km, cca. 2,5h)
4. Opatija ( 4 cvijeta) – Lungomare – Ičići – Ika – Ičići – Opatija ( lagana staza, 8 km,
cca.2,5 km)
5. Opatija ( 4 cvijeta) – Slatina – Amerikanski vrtovi – C.Sylva – Kosićevo – Dvorana M.Cvetković – Opatija ( srednje teška staza, 10 km, cca. 3 h)

Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Što se tiče Festivala sportske rekreacije, on se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram