Povežite se s nama

Mozaik

Festival WineRi uskoro na Gatu, moći ćete kušati čak 250 različitih vina

Objavljeno

na
U promocijskom centru Primorsko – goranska kašetica najavljeno je održavanje V. Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi koji će se održati 27.-28.5.2022. od 14:00 – 20:00 sati na Gatu Karoline Riječke čime festival dobiva na izuzetnoj atraktivnosti jer je smješten uz samo more. Ulaznice će se moći kupiti po cijeni od 100 kn, a čaša kaucirati za dodatnih 20 kn.

O samom festivalu i podršci su govorili dr. sc. Žarko Stilin, upravitelj Zadruge vinara Proizvođačke organizacije Vina Kvarnera ispred organizatora festivala, Dana Jovanović Drpić, u ime župana Primorsko – goranske županije Zlatka Komadine, Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Renata Vincek, voditeljica projekata Turističke zajednice Kvarnera, Saša Torbica, voditelj informiranja i istraživanja Turističke zajednice Grada Rijeke, Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena i Marta Filipović, Jamnica d.d.

Na festivalu koji traje dva dana nastupit će 60 izlagača, a moći će se kušati više od 250 različitih vina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a izuzev vina posjetitelji će moći kušati i likere i rakije te suhomesnate proizvode, ribe, sir, pizzu i još mnogo toga. Za glazbu će biti zaduženi The Funkables i Love Runners Band a u petak 27.5. će se od 20:30 u Karolina baru održati veliki after WineRi party uz DJ-a.

Organizator festivala je Zadruga vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera u suradnji sa tvrtkama Promocija i aha marketing, te Karolina barom i udrugama AHA, Žlahtina i Kvarnerska Kvaliteta. Sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica Grada Rijeke, Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije, Jamnica d.d. Pokrovitelji festivala su Ured predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta i Ministarstvo poljoprivrede. Podupiratelji i partneri festivala su Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora odnosno komora Primorsko – goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena, te tvrtke Tent event, dBoki i dizajnerski obrt Ordinacija za fascinacija. Glavni medijski partner festivala je časopis za kulturu stola Vinum in.

U subotu će se na Gatu održati i Fiumare – kvarnerski festival mora i pomorske tradicije te će se ovi festivali lijepo uklopiti u vizuru grada uz more.

Uoči festivala 26.5.2022. će se u Kašetici primorsko – goranskoj održati radionica i predstavljanje Kuće vina Ivan Katunar.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram