Povežite se s nama

Vijesti

Filipović došao među radnike Čistoće, danas nastavak pregovora

Objavljeno

na

Foto: Vanna VrgočS obzirom na aktualno stanje u KD Čistoća i obustavu rada radnika, danas će se u 13.30 sati, u Upravi društva, Dolac 14, održati izvanredna sjednica Skupštine društva na kojoj će sudjelovati predstavnici svih suvlasnika. Potom je na istom mjestu, u 14.30 sati, planiran sastanak s predstavnicima sindikata i radnika u cilju nastavka pregovora o uvećanju materijalnih prava radnika.

Izjave za medije predviđene su u prostorijama upravne zgrade Čistoće, i to nakon održavanja sastanka s predstavnicima radnika i sindikata. Izjave za medije dat će gradonačelnik Filipović i direktor Jurdana.

Jutros je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović u ranim jutarnjim satima otišao u prostorije garaže Čistoće na Škurinju i susreo se s prisutnih više od stotinu radnika koji se nalaze u obustavi rada. Osobno je razgovarao s njima, oni su mu iznijeli svoje probleme i ponovili stajališta koja su već i ranije iznijeli.

Dogovoreno je da će radnici tijekom dana poslati dopis s imenima 5 svojih predstavnika koji će pregovarati u njihovo ime i, uz sindikalne predstavnike, biti pozvani na sastanak u 14.30 sati.

Kako je već i ranije istaknuto, i Grad, i Čistoća kao poslodavac, razumiju da su primanja u Čistoći niska te je upravo zato ponuđeno povećanje plaća radnicima, uz čvrsta obećanja da će se nastaviti pregovarati kako bi Čistoća dobila i kolektivni ugovor do kraja godine, odnosno kako bi se pristupilo i rješavanju problema uvjeta rada koje su radnici isticali kao nezadovoljavajuće te kako bi se, od siječnja 2024. godine, ponovno povećale plaće.

Podsjetimo, radnici Čistoće već treći dan ne rade, a kako sindikati ističu da nisu koordinirali ovu obustavu rada, ona je samim time nelegalna, ističe se u priopćenju Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže