Povežite se s nama

Vijesti

Filipović i Grbin kritizirali Vladu: Mjere oko cijene goriva nisu dovoljne

Objavljeno

na
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u ponedjeljak je u Rijeci ustvrdio da Vladine mjere vezane uz cijenu goriva nisu dovoljne već treba za građane stvoriti štitove od inflacije. Ocijenio je da je odluka o ograničavanju cijena goriva bila u velikoj mjeri opravdana, ali da ostaje pitanje je li Vlada prethodno pripremila s distributerima goriva plan da na crpkama ne bude nestašice.

Naveo je da bi se Vlada trebala baviti i s drugim aspektima inflacije osim cijenom goriva. To je pomoć da mirovine i plaće javnih i državnih službenika ne izgube na vrijednosti te zaštita najugroženijih, a to su nezaposleni, oni s najnižim plaćama i korisnici socijalnih programa, rekao je Grbin.

“Vlada ima prostora za djelovanje jer će inflacija i turistička sezona donijeti u državni proračun donijeti mnogo novca a on se mora vratiti građanima”, istaknuo je.

Po uzoru na neke druge zemlje EU trebalo bi pomoći i poduzetnicima zbog gubitka tržišta Ukrajine i Rusije, te im subvencionirati cijene električne energije, dodao je.

“Moramo stvoriti štitove oko naših najugroženijih. Usklađivanje mirovina kako mirovine ne bi gubile na vrijednosti, novi inflatorni dodatak na jesen koji bi onima koji imaju najmanje osiguralo da mogu plaćati grijanje. Korigiranje cijena visine socijalnih naknada, neke nisu dizane od 2014. godine. Također, korigiranje i odbitka od poreza na dohodak. Dizanje praga za ulazak u PDV jer štititi treba i naše poduzetnike”, rekao je Grbin.

Predsjednik riječkoga SDP-a i riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je da rast cijena energenata utječe na poslovanje komunalnih društava. Zakupnicima gradskih poslovnih prostora velik problem predstavlja povećanje cijene električne energije, naveo je.

Filipović je upozorio i na rast cijene plina te opasnost od nestašice pa bi u tim slučajevima Vlada trebala intervenirati kratkoročnim i dugoročnim mjerama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram