Povežite se s nama

Vijesti

Filipović i njegovi zamjenici ovog ljeta trebali bi dobiti značajno povećanje plaće

Objavljeno

na


U drugoj polovici ožujka održat se druga po redu ovomjesečna sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, nakon što je već jedna održana zbog imenovanja nove ravnateljice Muzeja grada Rijeke, što nije dobilo dovoljnu potporu vijećnika.

Ovog puta sjednica ne sadrži samo jednu točku dnevnog rada, no jedna od njih vijećnicima i građanima će sigurno biti naročito zanimljiva, jer radi se o plaći gradonačelnika i njegovih zamjenika.

Predviđeno je povećanje plaće, odnosno vraćanje na staru razinu od prije 2015. godine kad su plaće smanjene za 14 posto.

Aktualni gradonačelnik Marko Filipović trenutno ima neto plaću od 1994 eura (bruto 3027 eura). Dogradonačelnica Sandra Krpan ima 1757 eura neto plaću (bruto 2643 eura). Dogradonačelnik Goran Palčevski prima plaću od drugog poslodavca, dok od Grada Rijeke trenutno prima naknadu od 464 eura.

Iz ureda gradonačelnika ovo povećanje plaća opravdavaju time da brojni gradonačelnici drugih manjih gradova od Rijeke imaju više plaće.

“Radi usporedbe, po visini plaće, plaća Gradonačelnika Grada Rijeke, kao trećeg grada po veličini odnosno broju stanovnika u Republici Hrvatskoj, sa 108.000 stanovnika, nalazi se tek na 19. mjestu. Veće plaće, pored većih gradova od Rijeke: Zagreba i Splita, imaju i gradonačelnici 16 gradova koji su manji od grada Rijeke, s tim da neki od navedenih gradova imaju svega 11.000 stanovnika – dakle gotovo 10 puta manje od grada Rijeke. Predloženim koeficijentima i osnovicom za obračun plaće, plaća Gradonačelnika, iako bi se po parametru veličine grada trebala nalaziti na 3. mjestu, nalazila bi se na 13. mjestu”, navodi se u pojašnjenju prijedloga povećanja plaća koje moraju izglasati gradski vijećnici.

Povećanje plaća trebalo bi stupiti na snagu 1. srpnja 2023. godine te će u rebalansu proračuna za tih šest mjeseci trebati osigurati dodatnih 6.000 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže