Povežite se s nama

Izbori

Filipović: Rijeka kao VIP destinacija nautičkog turizma

Objavljeno

na
Može li se Rijeka bolje i jače nametnuti na turističkoj karti Europe i svijeta? Pitanje je to na koje nam danas odgovara Marko Filipović, kandidat za riječkog gradonačelnika. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Odgovor je, kaže,  jednostavan.

– Mislim da Rijeka ima ogroman turistički potencijal koji moramo iskoristiti. Želimo pozicionirati Rijeku, prije svega, kao atraktivnu nautičku destinaciju ali i kao poželjnu destinaciju kružnih putovanja na europskoj i svjetskoj turističkoj mapi. U prvom redu, završit ćemo Porto Baroš, kao prvu luksuznu marinu za mega jahte u Hrvatskoj sa svom logistikom – jer Rijeku vidimo kao VIP destinaciju nautičkog turizma. Isto tako, popunit ćemo kapacitete putničkog terminala brodovima s kružnih putovanja. Osigurat ćemo tehničke preduvjete i promocijske aktivnosti za prihvat kruzera – siguran sam da će Rijeka postati atraktivna destinacija za kružna putovanja, rekao je Filipović dodajući da će iskoristiti prednosti urbane prijestolnice kulture za razvoj cjelogodišnjeg turizma i privlačenje digitalnih nomada koji će raditi u novim co-working prostorima.

U planu je i poticanje budućih investicija u razvoj visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta i turističkih sadržaja, poput resorta na Costabelli, a povećat će se i ulaganja u Zračnu luku Rijeka i  promociju Rijeke i Kvarnera kao poželjne aviodestinacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram