Povežite se s namaČlanovi Foruma mladih opatijskog SDP-a odlučili su izraziti svoje nezadovoljstvo načinom na koji funkcionira takozvani klupski prostor u sklopu KTC-a Gervais te općenito kulturno-zabavnom ponudom u Opatiji.

“Smatramo da je potrebno reagirati, apelirati na situaciju unutar kulturno-zabavne scene Opatije, njenom sadržaju i ponudi. Ponukani nekim posljednjim izjavama ravnatelja Festivala Opatije u kojima tvrdi da sadržaju za mlade nije mjesto u novoizgrađenom KTC-u, točnije onog sadržaja o kojem bi mladi mogli i suštinski raspravljati, utjecati na ponudu, artikulirati svoje potrebe u kulturi, dati vlastiti doprinos. Ravnatelj Dešković navodi kako klubu za mlade nije mjesto unutar KTC-a, već kako je etaža namijenjena klubu zapravo koncertna te navodi kako nema mjesta zbrinjavanju za kulturno-zabavnu ponudu usmjerenu mladima jer nam predstoji nekoliko glazbenih koncerata u narednim mjesecima”, ističe SDP-ovac Ivan Vidaković.

“Želim napomenuti kako je i sam sadašnji ravnatelj Festivala Opatija u svojoj političkoj karijeri od 2009. do 2013. godine kao zamjenik gradonačelnika volio isticati kako mladi trebaju svoj prostor za kvalitetno okupljanje, razmjenu ideja, druženje i zabavljanje. Slično je tvrdio i aktualni gradonačelnik Ivo Dujmić. Apelirano godinama da je takav prostor potreban, a sada klupski prostor u Gervaisu skuplja prašinu ili ugosti koju privatnu zabavu i pokoji koncert”, poručuje Vidaković.

Upitani imaju li članovi Foruma mladih SDP-a Opatija kakav konkretniji prijedlog za što bi se prostor mogao koristiti, odgovorili su kako bi za to trebalo provesti određeno javno savjetovanje.

Iskoristili su ujedno i priliku da pozovu svoje mlade sugrađane da se prijave na skorašnjem natječaju za Savjet mladih Grada Opatije. “To je jedna od glavnih baza gdje mladi mogu artikulirati svoje ideje te izraziti svoje političko ili bilo koje drugo stajalište. Apeliram na mlade da se jave u što većem broju”, a nadovezao se i Kristian Tončić: “Mi smo uvijek uključeni u Savjet mladih. Problem je što za kandidaturu treba podastrijeti mnogo dokumentacije. Klima u Opatiji je ipak sad malo drugačija i nadamo se da će se u trećoj sreći uspjeti sastaviti Savjet mladih.”