Povežite se s namaThalassotherapia Crikvenica bogatija je za još jedan sadržaj. Na zapadnom dijelu objekta uređen je Park za provođenje procedura fizikalne i respiratorne rehabilitacije djece i odraslih. Dva otvorena vježbališta u potpunosti su prilagođena provođenju terapijskih vježbi na otvorenom za pulmološke, ortopedske, reumatološke te pacijente sa amputacijom donjih udova.

Osim za rehabilitaciju u parku se mogu provoditi i preventivni programi. Također je instaliran mjerač koncentracije peludi u zraku, koji će biti jedan od važnih parametara liječnicima u određivanju optimalne terapije.

Obrativši se prisutnima, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako vjeruje da će prostor na otvorenome, okružen bogatom ljekovitom mediteranskom prirodom i samim morem, ubrzati ozdravljenje i rehabilitaciju bolesnika. “Park svakako doprinosi razvoju zdravstvenog turizma koji je na neki način rođen u ovom kraju. Upravo stoga, Primorsko-goranska županija je zdravstveni turizam prepoznala kao ključnu komparativnu prednost regije i stavila ga u svoj strateški cilj razvoja”.

“Crikveničko podneblje obiluje sunčanim satima tijekom cijele godine, a lokacija bolnice, uz samo more i zaklonjena od jakih udara bure, omogućuje korisnicima zdravstvenih usluga bolnice boravak na otvorenom tijekom cijele godine. Pacijenti će vježbajući na platoima Parka medicinske rehabilitacije udisati morski aerosol pomiješan sa mirisima eteričnih ulja mediteranskog raslinja”  istaknuo je ravnatelj Damir Lončarić zahvalivši se predstavnicima Lions cluba na donaciji.

Uz zamjenicu župana Marinu Medarić i ravnatelja Damira Lončarića, okupljenima su se obratili zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Silvia Crnić, guverner Lions District Hrvatske Goran Šarić, zamjenik ravnatelja Thalassotherapie Crikvenica Silvije Šegulja te direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić.

Ulaganjem u Park medicinske rehabilitacije Thalassotherapia Crikvenica stječe konkurentsku prednost za provođenje medicinske rehabilitacije na otvorenom u odnosu na srodne ustanove u Hrvatskoj i svijetu.