Povežite se s namaTrsatska gradina u Rijeci na jednu je noć pretvorena u veliku modnu pozornicu na kojoj je nove kolekcije predstavilo desetak hrvatskih dizajnera. Svečanu haljinu nadahnutu opatijskim parkovima za ovogodišnje je izdanje revije City 45 20 powered by Womanary kreirala Marija Marcenich.

„Od prve manifestacije City 45 20 prije tri godine modnim zaljubljenicima na Gradini svake godine želim prirediti posebnu modnu poslasticu. Ove je godine to haljina koja spaja modu, umjetnost i floristiku. Inspirirana cvjetnim parkovima Opatije, u suradnji s Hrvojem Saršonom, osmislila sam haljinu satkanu od cvijeća. Budući da je sve ručno rađeno i haljina je puna sitnih detalja, za izradu nam je trebalo pedeset sati. Rezultat je haljina koja pršti optimizmom, a na najbolji ju je mogući način pred publikom iznijela Lana Gržetić, jedna od najtraženijih riječkih manekenki“, kazala je Marija Marcenich iz salona Marie koja je predstavila i novu kolekciju vjenčanica po mjeri suvremenih mladenki. Tom kolekcijom dominiraju jednostavne linije, bjelina i čipka.

Vatromet boja na pistu je donijela kreativna mlada dizajnerica Marijana Hero novom kolekcijom svojeg brenda Hero4Hero.

„Kolekcija pršti dobrim vibracijama. Budući da posebnu strast gajim prema putovanjima, na dio kreacija su otisnute vizure meni dragih europskih gradova poput Pariza i Barcelone. Kolekciju zaokružuju šljokičaste haljine, bomber i motociklističke jakne te linija torbica Golden Edition“, kazala je Hero.

U kreaciji Andree Anić Dokmanović i njezine modne marke Andy’s pod zvjezdanim je kvarnerskim nebom zablistala Eni Jurišić, studentica prava koja nakon nastupa u showu The Voice ozbiljno gradi i glazbenu karijeru.

„Eni je utjelovila bit naše kolekcije za nadolazeću jesen i zimu „You are a star“. Naime, svaka je žena zvijezda, a zvijezde zaslužuju odgovarajući tretman. Zato su tkanine za našu novu kolekciju ručno oslikane, a motivi podsjećaju na zvjezdanu prašinu“, istaknula je riječka dizajnerica Andrea Anić Dokmanović.

Njezina sugrađanka Đana Ravlić iz ateliera Sally istaknula je važnost modne manifestacije City 45 20: „Zahvaljujući reviji City 45 20 na jednom se mjestu može vidjeti što riječki dizajneri znače na nacionalnoj modnoj sceni. I ovogodišnja je revija pokazala da se u Rijeci rađaju sjajni modni koncepti.“

Nove su kolekcije publici predstavili i Šik by Ljupka.hr, Becha design, Mardan Couture, Kayra, La Vetrina, Petite Jolie, Gossip studio i Streetbox. Stylinzi su zaokruženi nakitom Zlatna kiša i limitiranom kolekcijom rokovnika Mašnica. Frizure potpisuje Sensa organic studio, a make up Catrice i Callegari.

Novopečena Miss Hrvatske Angelica Zacchigna prvi je put prošetala modnom pistom. Oduševljena kreacijama koje je nosila, kazala je kako se veseli novim modnim angažmanima i ljetu tijekom kojeg će u Poreču izvoditi svoj cabaret show. Studenticu jazz pjevanja na Glazbenoj akademiji u Trstu tijekom jeseni očekuju intenzivne pripreme za svjetski izbor ljepote koji će se krajem godine održati u Washingtonu.

City 45 20 powered by Womanary bila je i jedna od rijetkih prilika da na modnoj sceni susretnemo modnu veteranku Ivanu Paris Bubačić. Naime, zbog obiteljskih obveza majka dvojice sinova trenutačno prihvaća samo angažmane u Rijeci i okolici.

Modni događaj na Trsatskoj gradini pratilo je nekoliko stotina Riječana i njihovih gostiju. Bila su tu i poznata lica – pjevačica Nikolina Tomljanović, voditeljica Jelena Urukalo Murina i glumac Jasmin Mekić.