Povežite se s namaNedavni građevinski radovi na Trgu Grivica i dalje su prilično zanimljiva tema riječkoj javnosti, o tome se opširno raspričao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel prilikom jučerašnjeg gostovanja na Radio Rijeci, a u petak tijekom poslijepodnevnih sati zaprimili smo i odgovor Grada Rijeke s reakcijom na tvrdnju Konzervatorskog odjela da nisu dali odobrenje za izvođenje radove pred katedralom sv. Vida.

U dopisu koji nam je proslijedila gradska službenica za informiranje, Doris Šajn, vidljivo je da je Grad Rijeka imao odobrenje za postavljanje pomičnih stupića kojim bi se ograničio promet u tom dijelu Starog grada.

Reakcija pročelnice Konzervatorskog odjela vjerojatno se doduše ipak odnosio na same radove na ulaznom prostoru barokne katedrale, za što ipak u Gradu Rijeci smatraju da im ni nije bila potrebna dozvola s obzirom na to da je asfalt samo prepravljen, odnosno obnovljen.

U spomenutom dopisu Grada koji smo zaprimili također se navodi da će se prilikom izrade projekta obnove Trga Grivica konzultirati sa stručnjacima iz Konzervatorskog odjela.

U prilogu možete vidjeti odobrenje koje je dobio Grad Rijeka za postavljanje stupića, kao i e-mail odgovor pročelnice Konzervatorskog odjela na upit o radovima ispred katedrale sv. Vida.