Povežite se s namaU Tower Centru Rijeka ovog četvrtka, 19. svibnja, započela je izložba maštovitih figura od Lego kockica u prirodnim veličinama.

Puna tri tjedna riječki će Tower Centar zasigurno biti mjesto okupljanja malih i onih malo većih ljubitelja Lego proizvoda. Od 19. svibnja do 8. lipnja Tower Centar Rijeka nudi mnoštvo zabave uz mnogima omiljene likove sastavljene od Lego kockica. Tako se na hodnicima Tower Centra Rijeka može susresti Darth Vadera i R2D2 iz popularnih Star Warsa, Munjevitog Jurića iz animiranog filma Cars, Buzza Svjetlosnog i Woodija iz animiranog filma Priča o igračkama, te mnoge druge – u prirodnim veličinama. Također, tu su i likovi iz zabavnih avantura čarobnog Lego svijeta, poput onih iz čudesne prirode u animiranom filmu”Legends of Chima” ili ” Lego Friends” u kojima upoznajemo Oliviju i Emmu koje obožavaju sve djevojčice.

Osim izložbe Lego figura, u sklopu festivala na hodnicima Tower centra su također postavljeni info paneli kroz koje se može doznati više o povijesti jedne od najpopularnijih i najzastupljenijih igračaka u svijetu koja uveseljava mnogobrojne generacije mališana već više od pola stoljeća.

Tijekom tri tjedna Lego Festivala, na 4. katu Tower Centra biti će postavljena Lego igraonica namjenjena igri s Lego kockicama u pratnji s roditeljima koja će biti otvorena od 16 do 21 h tijekom tjedna te subotom od 9 do 21 h, kao i nedjeljom od 10 do 21 h.

Spomenimo i kako je neke likove bilo izuzetno kompleksno složiti. Primjerice, Darth Vader je težak čak oko 150 kilograma, a za njegovo sastavljanje bilo je potrebno više od 180 sati rada!

Pogledajte foto-galeriju iz Tower centra koju je napravio naš fotograf.