Povežite se s namaJutarnje razdoblje i rani prijepodnevni sati protekle nedjelje su donijeli sunce u Opatiju, a prije nego što je stigla kiša, brojni posjetitelji uživali su i ove godine u Uskrsu na brojnim lokacijama diljem tog grada.

Na tržnici je tako postavljena atraktivna košarica s uskršnjim jajima, Milenij hoteli pored hotela Continental imali su velikog zeca, a na drugoj lokaciji se održao koncert Putokaza.

Zanimanje turista privlačilo je i jaje te pile postavljeno pored umjetničkog paviljona “Juraj Šporer”, a na šetalištu iznad plaže Slatina postavljene su kućice u kojima su se predstavljali opatijski umjetnici, ali i prozivođači čokolade te svijeća.

Tijekom uskršnjih blagdana u Opatijije stiglo približno 5.000 gostiju, koji će ostvariti oko 14.500 noćenja. Najviše gostiju je došlo iz Njemačke i Austrije, a slijede domaći gosti te zatim Talijani. U Opatiji je otvoreno 30 hotela u kojima je sve goste u sobama dočekala čestitka s uskršnjim programom, pozivom na uskršnji doručak i kalendarom događanja za 2017. godinu na pet stranih jezika.

Foto-galeriju Borne Ćuka s raznih opatijskih lokacija pogledajte ovdje.