Povežite se s namaNa samom početku ovog mjeseca započeli su opsežniji radovi na iskopu građevinske jame koja će zatim poslužiti za izgradnju nove bolnice KBC-a Rijeka. Ukupan trošag tog zahvata je čak 17 milijuna kuna.

Prva faza izgradnje novih objekata podrazumijeva iskop i zaštitu građevinske jame i radove na uređenju i otvaranju novog, južnog ulaza u Centar za hitnu medicinu. Otvaranjem južnog ulaza, a time i funkcionalnom izmjenom prijema pacijenata omogućit će se nesmetani rad hitnog trakta za vrijeme izvođenja radova, a također i nesmetano izvođenje radova na iskopu sa sjeverne strane, odnosno na poziciji sadašnjeg prijema pacijenata. Sljedeća 2. faza započela bi izgradnjom novih objekata i to u kolovozu 2017. godine, s planiranim rokom izvedbe od 27 mjeseci.

Najznačajniji objekt i najočekivaniji od strane javnosti je zgrada Dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo. Objekt čine dvije podzemne i šest nadzemnih etaža. U nadzemnim etažama, ukupne netto površine cca 22.500 m2, pored dječje bolnice i Klinike za ginekologiju i porodništvo bit će smješteni i svi bolnički laboratoriji objedinjeni za potrebe čitavog KBC-a.

Ukupan trošak kompletnog projekta će se kretati oko 750 milijuna kuna, a u nastavku možete vidjeti kako će novi kompleks izgledati jednom kad bude doista sagrađen.