Povežite se s namaOpatijski KTC, odnosno Kulturno-turistički centar “Gervais”, kako bi se trebao službeno zvati, pred samim je dovršetkom i sredinom travnja očekuje se kako bi trebalo doći do službenog i svečanog otvorenja.

Radi se o multifunkcionalnom objektu koji bi trebao moći primiti gotovo sve vrste događanja sukladno svom kapacitetu, a u javnosti se proteklih mjeseci moglo čuti razna nagađanja o njegovom izgledu i pravoj funkcionalnosti. Hoće li on zaista zadovoljiti sve potrebe kakve jedan grad poput Opatije može imati, doznat ćemo tek s protekom određenog vremena, a mi smo ovog ponedjeljka, 20. ožujka, posjetili objekt i sve njegove dijelove, odnosno dvorane.

Glavna dvorana može primiti približno 500 posjetitelja te ima pozornicu veličine čak oko 200 m2, a po potrebi u toj dvorani se može i postaviti dodatnih 200 do 300 stolica.

Ispod nje nalazi se tzv. mala dvorana u kojoj će se moći organizirati različiti sajmovi ili neka slična događanja, a u samom dnu dvorane nalazi se disco klub koji bi ponovno mogao vratiti život u noćnim satima u Opatiju. Prema svemu sudeći radi se o najvećem takvom prostoru na području Opatije i Rijeke koji će moći primiti i više od tisuću posjetitelja na raznim koncertnim i drugim zabavnim događanjima.

U nastavku pogledajte veliku foto-galeriju svih dijelova centra “Gervais”.

Gervaisulaz

Ulaz u Gervais

Gervais-trg1

Trg ispred Gervaisa

Gervais-trg2

Trg ispred Gervaisa

Gervais-ulaz2

Ulaz u Gervais

Gervais-parter

Glavna dvorana

Gervais-pozornica

Pozornica u glavnoj dvorani

Gervais-pozornica2

Pozornica u glavnoj dvorani

Gervais-balkon

Balkon gledalište u glavnoj dvorani

Gervais-disco

Disco klub

Gervais-disco-kugla

Disco klub

Gervais-disco-pozornica

Pozornica u disco klubu

Gervais-disco-sank

Šank u disco klubu

Gervais-pogled

Pogled iz Gervaisa

Gervais-hol3

Hodnik

Gervais-hol2

Hodnik

Gervais-stubiste2

Stubište u prizemlju

Gervais-hol

Prizemlje

Gervais-mala-dvorana

Mala dvorana