Povežite se s nama


Mnogi Riječani ove nedjelje izrazili su svoje veliko nezadovoljstvo zbog pojave grafita na brojnim fasadama i ostalim površinama diljem grada.

Radi se o siluetama dva riječka političara koji će se sučeliti na nadolazećim lokalnim izborima, a to su HNS-ovac Juraj Bukša i SDP-ovac Vojko Obersnel. Uz to je dopisan i datum izbora – 21.05.2017.

Grafit se pojavio na raznim mjestima, od oglasnih ploča, stepeništa, pa sve do brojnih fasada, od kojih su neke nedavno uređene te su izazvale čak i opravdanju ljutnju kod pojedinih građana, pa neke komentare izdvajamo:

“Ne vjerujem da iza toga stoje ni Obersnel ni Bukša. Znate poslovicu: Dok se dvojica svade, treći se koristi! Nismo grad preplavljen nadzornim kamerama, ali negdje je moralo nešto snimiti pa neka policija odradi svoj posao.” – Elza H.

“Takva praksa ne postoji nigdje u svijetu. Čista glupost. Ovo sprejanje nije ništa drugo nego ogledalo onih koji su trenutno u politici.” – Robert R.

“Poslikati i poslati račun obojici za sanaciju i sve troškove. Pa koji nije, neka tuži onoga koji je.” – Vlasta D.

Portal Fiuman.hr poslao je upit i HNS-u i SDP-u za komentar ove situacije, a njihove odgovore objavit ćemo kad ih zaprimimo. Očekuje se također i reakcija policije u ovom slučaju.

Foto: Arnolda Incerta, Vivi Car i Goran Sišak