Povežite se s nama

Mnogi Riječani posljednjih dana prilično su loše reagirali na najavu da će na ceste diljem Rijeke i susjednih gradova do kraja godine biti postavljeno dodatnih 20 kamera za nadzor promet. Nezadovoljni Riječani ističu također kako se kamere postavljaju uglavnom na lokacije koje su pogodnije “za punjenje državnog proračuna”, a ne kako bi preventivno djelovale na lokacijama koje su se pokazale kao “crn točke”.

I dok će milijuni kuna biti potrošeni na nove kamere, najavljene su također i velike investicije u bolje opremanje pješačkih prijelaza kako bi oni postali sigurniji, a istovremeno u nekim dijelovima Rijeke određene službe nisu u stanju ni krošnje drveća obrezati kako bi cesta, ali i pješački prijelazi noću bili osvijetljeni.

Na redakcijsku e-mail adresu našeg portala prije nekoliko dana stigla je žalba jednog Riječanina upravo tim povodom, pa smo i na licu mjesta provjerili stanje noću. Čitatelj, koji je molio za anonimnost, požalio se na iznimno lošu osvijetljenost Liburnijske ulice, koja se proteže od križanja sa Zametskom i Zvonimirovom na istoku do Istarske ulice, odnosno do stadiona Kantrida na zapadu.

I sami smo se uvjerili da su pojedini dijelovi ceste Liburnijske ulice u potpunom mraku, krošnja drveća potpuno zaklanja javnu rasvjetu, a čak i podvožnjak u blizini brodogradilišta 3. maja je većim dijelom u mraku. Mračni dijelovi ceste nisu iznimka ni u Istarskoj ulici u blizini bazena Kantrida.

Sličan problem bio je svojevremeno i u Zvonimirovoj ulici na potezu od Novog lista do benzinske postaje Ina Mlaka, a to je riješeno izmještanjem javne rasvjete iznad same prometnice. Očito je da se slični radovi moraju obaviti i u Liburnijskoj ulici ili je nužno redovitije obrezivanje krošnji, ali potrebno je također i redovno održavati sama rasvjetna tijela. Za nadati se je kako će ti radovi biti obavljeni prije nego se zbog loše osvijetljenosti ceste i pješačkih prijelaza ne dogodi nekakva teža prometna nesreća…