Povežite se s nama
Olivera Frljića ili cijenite ili ga ne može smisliti. No, ne možete ignorirati činjenicu da je trenutno jedan od medijski najeksponiranijih stanovnika Rijeke i kao takav podložan i kritikama i pohvalama. Ovaj kazališni redatelj rođen je u Travniku 31. ožujka 1976. godine i prema dostupnoj biografiji završio je filozofiju i religijsku kulturu te kazališnu režiju. Daske koje život znače postale su njegov životni poziv i već je kao student počeo zarađivati za život postavljajući predstave diljem Lijepe naše. Nakon završetka studija režirao je u inozemstvu, a posebno je zapažen njegov rad bio u susjednim zemljama Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Nakon nekoliko epizoda u kazalištima Njemačke i Poljske, 2014. godine vraća se u Hrvatsku gdje režira nekoliko predstava prije nego dobiva stalan posao kao intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivan pl. Zajc u Rijeci.

Kontroverzni Frljić proslavio se van-kazališnim aktivnostima, poput vješanja transparenata za pročelje svog radnog mjesta i podijelio je grad u kojem je pronašao sigurnost stalnog zaposlenja. Neki ga smatraju predvodnikom riječke kulturne scene i vrhunskim PR stručnjakom, dok mu drugi pridaju titulu “uhljeba” i štićenika političke elite našeg grada. Nitko mu doduše ne može negirati činjenicu da je svojim postupcima skrenuo pozornost na rad HNK Ivan pl. Zajca i kazališnu umjetnost općenito.

Šator na Korzu kojim se promovira predstava Životinjska farma Georgea Orwella najnoviji je javni istup junaka naše najnovije ankete. Zanimljiva alegorija ili bezobrazna provokacija, ovisno o kutu gledanja, ali zasigurno izvrsna reklama za aktivnosti naše kazališne kuće. O Oliveru Frljiću možemo misliti svašta, ali činjenica jest da se o riječkoj nacionalnoj kazališnoj kući nije toliko pisalo čak ni za vremena Mani Gotovac, ma koliko to neobično zvučalo.

Pozivamo vas da sudjelujete u novoj anketi portala Fiuman.hr:

Podržavate li rad Olivera Frljića?

Pogledajte rezultate

Loading ... Loading ...