Mozaik
Gault&Millau dva kvarnerska restorana uvrstio među 13 najboljih u Hrvatskoj

U zagrebačkom hotelu Esplanade u Smaragdnoj dvorani u utorak navečer održana tradicionalna dodjela nagrada vodiča Gault&Millau. U Zagrebu se okupila gotovo cijela hrvatska gastronomska scena. Chefovi, vlasnici i voditelji restorana u pozitivnoj su atmosferi razmjenjivali dojmove, iskustva i anegdote, dok je Gault&Millau proglašavao najbolje restorane i chefove za 2025. godinu te nekoliko posebnih nagrada.
Nagradu za najbolju tradicijsku kuhinju podjelili su Baranja i Kvarner, s restoranima Crna Svinja i Rivica.
Osim pojedinačnih nagrada, Gault&Millau izabrao je i trinaest najboljih restorana u Hrvatskoj kojima je dodjelio četiri toke. To su: dubrovački 360, rovinjski restorani Monte i Cap Aureo, šibenski Pelegrini, novaljski Boškinac, Alfred Keller iz Malog Lošinja, riječko Nebo, splitski Zrno Soli te zagrebački Nav, ManO2, Noel, Tač i Zinfandel’s.
