Povežite se s nama

Opatija se može pohvaliti kako u svom gradu ima jedan od najstarijih nogometnih klubova u čitavoj Hrvatskoj. Nogometni klub Opatija osnovan je davne 1911. godine, a u fokusu nogometnih fanova u cijeloj državi bili su ne tako davno kad su umalo izbacili Dinamo iz Kupa Hrvatske.

Osim što na sportskom terenu znaju svako malo bljesnuti i ugodno iznenaditi svoje fanove, na dobrom su putu i da se u doglednoj budućnosti mogu pohvaliti jednim od najmodernijih stadiona u čitavoj regiji, naročito kad su u pitanju niželigaška natjecanja.

O novom stadionu priča se “zakotrljala” tijekom proljeća ove godine kad je predstavljen idejni projekt novog stadiona. Mnogi su smatrali kako je to sve samo dio predizborne kampanje gradonačelnika Ive Dujmića, a što je prava istina odgovorit će tek vrijeme. No, činjenica je da je proteklih mjeseci priča o gradnji novog stadiona malo stala, pa je SDP-ov vijećnik Fernando Kirigin na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća Grada Opatije odlučio provjeriti kakva je trenutna situacija.

“Dobio sam pitanje kao predsjednik Sportskog saveza u kojoj fazi je projekt uređenja nogometnog igrališta, za čiju izradu glavnog i izvedbenog projekta imamo osigurana sredstava u ovogodišnjem proračunu. Kad naši nogometaši i građani mogu očekivati novi stadion koji im je svečano obećan 2015. godine, a zatim ponovno i ovog proljeća”, upitao je Kirigin gradonačelnika Ivu Dujmića.

“Imamo jako puno projekata u koje moramo ulagati, pričali smo danas i o brojnim dječjim igralištima. Mandat traje četiri godine, vi ste sad navalili. Što ćemo poslije raditi? Radimo prema planu, kad se usuglasi idejni projekt znat ćemo koliko stadion košta i otkrit ćemo sve Gradskom vijeću”, rekao je Dujmić, a onda se uključio i nadležni gradski pročelnik: “NK Opatija je nakon dostavljenog idejnog rješenja tražio da se projekt preradi na način da stadion ispunjava uvjete za nastup u 2. ligi, a ne u 3. ligi. To znatno poskupljuje cijeli projekt. Traži se, primjerice, parkiralište ispod pomoćnog igrališta. Poslali smo sve zahtjeve arhitektu”, poručio je Zdenko Tupanjac, no Kirigin nije bio pretjerano zadovoljan takvim odgovorom.

Spomenuto je i kako bi cijeli projekt mogao koštati čak oko 40 milijuna kuna te kako tek mora biti donijeta odluka hoće li se zaista i upuštati u realizaciju ovog velikog i očito vrlo skupog projekta.

“3. liga zadovoljava potrebe našeg grada, to nije profesionalan klub. Kada se potvrdi da je idejno rješenje finalno i kada budemo znali koliko će to koštati, a moglo bi i oko 40 milijuna kuna, onda ćete vi reći je li to stadion kakvog zaista želimo. Ako odlučite da je to prioritet, onda ćemo naručiti izvedbeni projekt”, rekao je gradonačelnik opatijskim vijećnicima.