Povežite se s nama

Vijesti

Geotech i Rijekaprojekt organizirali prve Dane otvorenih vrata geotehnike 2022.

Objavljeno

na

Foto: Robert PichlerKvalitetno obrazovanje temeljni je dio svih društvenih aktivnosti te ogledalo svakog društva. Jedan od ključnih strateških poteza zasigurno je povezivanje školstva i visokog obrazovanja s tržištem rada i gospodarstvom.

Radi povezivanja s gospodarstvom, ustanovama i drugim pravnim osobama iz okruženja mnoge tvrtke postaju dio znanstvene, znanstveno-nastavne i stručne baze Sveučilišta u Rijeci.

Edukacija mladih ljudi s vizijom što kvalitetnijeg obrazovanja i pripreme za tržište rada jedna je od osnovnih misija tvrtki Geotech d.o.o. i Rijekaprojekt – geotehničko istraživanje d.o.o.

”Danas je suradnja sveučilišta i srednjih škola s vanjskim tvrtkama iznimno važna jer se tako omogućava studentima i učenicima da završe fakultete i srednje škole s primjenjivim znanjima i vještinama, a koja su im u budućnosti nužna kako bi se što kvalitetnije uključili u realni sektor”, istaknuo je Mirko Grošić, direktor tvrtke Geotech d.o.o i dobitnik nagrade Kolos 2021. za projekt osiguranja građevne jame Roxanich Heritage Hotel i vinski podrum.
Geotech d.o.o. kontinuirano sudjeluje u projektima Sveučilišta u Rijeci te svojim načinom rada potiče mlade na edukaciju o geotehničkom inženjerstvu.

Geotehnika, jedan od manje vidljivih segmenata svakoga projekta, danas se sve više spominje u medijima kao nezaobilazna početna i važna točka svake ozbiljne investicije. Geotehnički istražni radovi predstavljaju jedan od najvažnijih dijelova pri razradi novog projekta.

U želji da svoje dugogodišnje iskustvo prenesu na mlade te upoznaju maturante s geotehnikom, tvrtke Geotech d.o.o. i Rijekaprojekt – geotehničko istraživanje d.o.o. u prostorima dvorišta Građevinske škole Rijeka organizirale su događaj Dani otvorenih vrata geotehnike 2022. Na šest polaznih punktova učenici su imali prilike vidjeti kako se provode geotehnička istraživanja i ispitivanja u praksi. Inženjerska geologija, geofizička ispitivanja, geotehničko istražno bušenje samo su neke teme s kojima su se maturanti riječke Građevinske škole mogli upoznati.

Cilj ovog projekta bio je pokazati učenicima što im geotehnika nudi u budućem profesionalnom životu. Ovo je primjer vrlo uspješne suradnje između srednje strukovne škole i tvrtki koje su našle način kako motivirati i potaknuti buduće učenike na ulaganje u znanje i stvaranje vlastite karijere.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram