Povežite se s nama

Sport

Gimnastički klub Rijeka obilježio 50 godina postojanja svečanom sjednicom na Trsatu

Objavljeno

na
U Hrvatskoj čitaonici Trsat održana je Svečana sjednica u povodu obilježavanja 50 godina postojanja Gimnastičarskog kluba Rijeka osnovanog 22. studenog 1973. godine.

U sklopu Svečane sjednice dodijeljene su plakete i zahvalnice, a prigodnim govorima prisutnima su se obratili predsjednica Gimnastičkog kluba Rijeka Mirjana Jovičić, predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza Marijan Možnik, zamjenica riječkog gradonačelnika Sandra Krpan i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

Kako je istaknula zamjenica Krpan tijekom pedeset godina djelovanja jednog kluba, potrebno je uložiti puno rada i entuzijazma. „Tijekom svih ovih godina uloženo je puno truda u razvoj gimnastike u našem gradu i okolici i stoga želim svim gimnastičarkama i gimnastičarima, svim članovima kluba i svima onima koji su tijekom godina dali svoj doprinos, čestitati ovu veliku obljetnicu“, čestitala je zamjenica Krpan i dodala kako će Grad Rijeka kao i do sada nastaviti podupirati rad i aktivnosti kluba.

Zamjenica Krpan je i u ime Grada Rijeke primila zahvalnicu od strane kluba.

Okupljenima se obratila i predsjednica kluba Mirjana Jovičić istaknuvši kako su u razvoju kluba tijekom godina sudjelovali mnogi. „Teško je navesti sve događaje koji su obilježili povijest kluba i sva imena koja su zadužila klub tijekom svih ovih godina. Stoga, ovom prilikom želim zahvaliti svim predsjednicima kluba, članovima svih uprava, trenerima, gimnastičarima i njihovim roditeljima, svim suradnicima i gradskim, županijskim i državnim strukturama, Hrvatskom gimnastičkom savezu i svim prijateljima gimnastike“, rekla je Jovičić.

U kulturno umjetničkom djelu programa sjednice nastupio je zbor Axis pod ravnanjem dirigentice Janne Markisch.

U Gimnastičkom klubu Rijeka danas su stalno zaposlena tri trenera kojima u radu s četiristotinjak djece uzrasta od 3 do 19 i više godina pomažu tri trenera-asistenta, tri vanjska suradnika i tri volontera. Djeca su podijeljena u dvije skupine, rekreativce i natjecatelje. Rekreativno se gimnastikom bave djeca predškolske i školske dobi što je osobito važno za unapređenje zdravlja i kvalitetnijeg razvoja djece i mladih na području grada Rijeke i cijele Primorsko-goranske županije. Druga skupina, natjecatelji, promoviraju sportski način života, a ujedno reklamiraju Klub i grad na razini države i cijele Europe jer zbog svojih rezultata često nastupaju na međunarodnim natjecanjima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže