Povežite se s nama

Sport

Gimnastičkom klubu Rijeka povodom 45. obljetnice najava izgradnje vlastite dvorane

Objavljeno

na


U Dvorani “Dinko Lukarić” na Kozali, održana je Svečana akademija Gimnastičkog kluba Rijeka, u povodu 45. obljetnice Kluba.

Okupljenima mladim sportašicama i sportašima, njihovom roditeljima, trenerima i gostima obratili su se gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te predsjednica Gimnastičkog kluba Rijeka Kluba Mirjana Jovičić.

Predsjednica Gimnastičkog kluba Rijeka Kluba Mirjana Jovičić je u uvodu naglasila kako je prije tri tjedna, točnije 22. studenog 2018. godine, u Hrvatskoj čitaonici na Trsatu, GK „Rijeka proslavio svoj 45. rođendan. Tom je prigodom postavljena i spomen-ploča Saveza hrvatskih sokolskih društava osnovanog 1904. godine u prostorima Čitaonice, čime je odana počast utemeljiteljima Saveza i prvoj riječkoj gimnastičkoj organizaciji „Primorskom sokolu“, kao dijelu tog Saveza te omogućio široj javnosti da se upozna s dugom gimnastičkom poviješću grada na Rječini.

Predsjednica Jovičić je od brojnih istaknutih gimnastičkih djelatnika koji su kroz povijet postigli zapažene rezultate navela imena samo dva gimnastička velikana: Dragutina Ciottia i Rafajia Bana. Dragutin Ciotti, prvi jehrvatski gimnastičar koji je nastupio na Olimpijskim igrama 1928. godine u Amsterdamu, ujedno je i osvajač prve brončane medalje u ekipnom višeboju.
Rafajlo Ban, također je prvi hrvatski gimnastičar nositelj brončanog odličja u ekipnom višeboju sa Svjetskog prvenstva iz 1930. godine održanog u Luksemburgu.

„Grad Rijeka i PGŽ zadnje desetljeće neprestano ulažu u sport, sportaše i sportske objekte. U jednom dijelu te priče i mi se možemo pronaći i zbog toga smo jako sretni i zahvalni. Gimnastički klub oduvijek je imao zapažene rezultate, ali ne onakve kakve su imali naši sugrađani, nekad prvi i najbolji gimnastičari grada Rijeke i RH. Zbog današnje dvorane koja je adekvatna za rekreativce ali ne i za natjecatelje koji žele postići vrhunske rezultate, Gimnastički klub Rijeka pati.

Jovičić je izrazila nadu kako vjeruje da će za 50. rođendan, konačno i ta želja biti ostvarena, da klub zbog svog kontinuiranog i predanog rada dočeka izgradnju i otvorenje Županijskog gimnastičkog centra. Zaslužili smo najbolje.
Jovičić se u ime svih 250 članova kluba i isto toliko pridruženih članova koji vježbaju u svojim školama i klubovima, u ime svih koji su danas ovdje i onih koji će tek gimnastičari postati, zahvalila gradonačelniku Vojku Obersnelu zamolivši ga da zajedno s predstavnicima PGŽ, odluče i zatim izgrade Županijski gimnastički centar.

Gradonačelnik Vojko Obersnel je kazao kako razumije probleme koji muče Gimnastički klub Rijeka, naglasivši pritom kako ne voli davati obećanja koja neće moći izvršiti. „Izgradili smo dosta sportskih i drugih objekata u posljednjih 10-15 godina. Pogodila nas je 2008.g. kriza čije se posljedice očituju i danas. Moj mandat završava 2021. godine i do tada, vjerujte mi na riječ, taj će se objekt početi graditi“, rekao je gradonačelnik. Podsjetio je kako se trenutno u riječkim osnovnim školama pod vodstvom stručnih trenera provodi projekt RiMove koji promovira atletiku gimnastiku i judo, za sada samo za djecu koja su u produženom ili cjelodnevnom boravku, s ciljem da se proširi na sve učenike od I-IV razreda riječkih osnovnih škola. Gradonačelnik je na koncu zahvalivši trenerima, djeci, roditeljima i svi sportašima koji su prošli kroz klub u proteklih 45 godina, predsjednici poklonio Grb Grada Rijeke u kristalu.

Župan Komadina uputio je klubu pisanu čestitku. Po završetku službenih obraćanja, djeca su izvela pokazne gimnastičke vježbe.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram