Povežite se s nama

Mozaik

“Glagoljica kao riječki suvenir” ovog četvrtka u Poneštrici

Objavljeno

na

Poneštrica


Povodom Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva 27.02.2020. u 18h u novootvorenoj Galeriji Poneštrica na Trgu 128. brigade 3a održat će se događanje na temu „Glagoljica kao riječki suvenir“. 

Tom prilikom predstavit će se dva riječka obrta Glud i 3design Šanell koji su povijest našeg kraja pretvorili u motive suvenira koje izrađuju.

Obrt Glud i Ileana i Saša Diminić poznati su po veselim, drvenim slovima glagoljice u funkciji podmetača „za pod padelu“, privjescima i klupama čije noge su u obliku slova glagoljice. Dobitnik je markice Izvorno riječko koja označava autentični suvenir iz Rijeke.

Obrt 3design Šanell i Zlatko i Nella Šakić tvorci su višestruko nagrađivane inovacije temeljene na glagoljici pod nazivom “Slagalica – tropismene glagoljične puzzle”. Ove godine predstavljat će našu zemlju na Međunarodnom sajmu inovacija u Ženevi. 

Događanje će glazbenim inetermezzom upotpuniti mladi riječki glazbenik Borna Benko, dok će nas sa samom povijesti glagoljice upoznati moderatorica događanja Liljana Pavlović, prof. hrvatskog jezika.

Događanje je otvoreno za javnost.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram